Ofiterii rusi sunt in stare de soc. Putin face „cereri imposibile”

Vladimir Putin a preluat „controlul deplin” asupra invaziei Ucrainei dupa ce a facut „cereri imposibile” generalilor sai, s-a raportat.

Potrivit afirmatiilor, liderul rus si-a lasat ofiterii „socati”, schimbandu-si strategia inca o data, dupa ce s-a concentrat asupra anexarii Estului Ucrainei .

Dejucat in incercarea sa de a ocupa Kievul , Putin si-a mutat atentia asupra Donbasului, centrul industrial al Ucrainei, unde separatistii sustinuti de Moscova se lupta cu fortele ucrainene din 2014, scrie The Sun.

Rusia a declarat ca a lovit zeci de tinte militare in regiune, inclusiv concentrari de trupe si arme si un depozit de munitii langa Chervone, in regiunea Zaporojie, la vest de Donbas.

Potrivit Express.co.uk, o sursa de rang inalt din UE a declarat directorului general al Eurasia Group, Mujtaba Rahman, ca Putin „a preluat acum controlul zilnic al conflictului”.

El a sustinut ca liderul de la Kremlin se concentreaza si asupra orasului central Krivii Rih – patria presedintelui Volodimir Zelenski – ca o noua tinta, cu fortele rusesti considerate a fi la doar 50 km distanta.

Un comentator al retelelor sociale, cunoscut sub numele de UOI, a scris: „Putin cere ca generalul Dvornikov sa ia Krivii Rih, patria lui Zelenski, pana pe 9 mai. Din interceptarile comunicatiilor ni se spune ca ofiterii rusi sunt pur si simplu in stare de soc.”

„Au pierderi de 400 de soldati pe zi, ucisi si raniti, iar echipamentul lor continua sa se defecteze”.