Tesla stocheaza 1,5 miliarde de dolari in bitcoin pentru a accepta criptomoenda ca plata pentru masini

Tesla a declarat intr-un dosar ca decizia face parte din politica sa larga de investitii in calitate de companie si are ca scop diversificarea si maximizarea randamentelor sale in numerar.

Tesla Inc a declarat luni ca a investit in jur de 1,5 miliarde de dolari in bitcoin si se asteapta sa inceapa plata pentru masinile sale si alte produse cu acesta in viitorul apropiat, determinand o crestere de 7% a monedei electronice.

Acesta a declarat ca a investit un total de 1,5 miliarde de dolari in bitcoin in cadrul politicii modificate si ca ar putea „achizitiona si detine active digitale din cand in cand sau pe termen lung”.

Bitcoin a crescut dupa ce Tesla a facut dezvaluirea pentru a atinge un nivel record.

Bitcoin a crescut, de asemenea, luna trecuta cu 14%, cand seful Tesla Inc, Elon Musk, l-a etichetat in biografia sa de pe twitter si a scris #bitcoin.

Antreprenorul miliardar, urmarit de 43,8 milioane de utilizatori pe Twitter, are o evidenta a realizarii de comentarii pe piata.

A facut acelasi lucru cu GameStop Corp cand a publicat pe Twitter „Gamestonk !!” cu un link catre grupul de discutii privind tranzactionarea actiunilor Reddit Wallstreetbets.

„Stonks” este un termen „obraznic” pentru actiunile utilizate pe scara larga pe social media.

In 2019, Bitcoin a sarit peste 300%, deoarece investitorii americani au cautat expunerea la criptomoneda.