Grecia va testa „tratamentul miraculos” israelian care a vindecat 29 din 30 de cazuri de COVID in cateva zile

Grecia a anuntat ca va participa la studiile clinice pentru noul medicament. Oamenii de stiinta din Israel au descoperit un tratament care a vindecat 29 din 30 de cazuri de COVID in cateva zile.

„Am fi cu totii foarte usurati daca am gasi un medicament care ar putea vindeca boala in sine”.

Cel mai mare spital din Grecia va participa la procesele unui tratament israelian pentru COVID-19, in urma intalnirii dintre prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis si premierul Benjamin Netanyahu, care a avut loc la Ierusalim.

Publicitate

Grecia va testa „tratamentul miraculos” israelian

In timpul conferintei de presa cu Mitsotakis, Netanyahu a ridicat o fiola pe care a numit-o „ medicamentul miracol ”, adaugand: „Daca sunteti infectat de coroana si sunteti grav bolnav si aveti o problema pulmonara, luati acest tratament, inspirati-l si va veti simti mult mai bine. ”

Netanyahu a spus ca, la inceputul zilei, s-a intalnit cu prof. Nadir Arber, care a dezvoltat noul tratament EXO-CD24, si unul dintre primele lucruri pe care Mitsotakis l-a intrebat a fost daca Grecia ar putea participa la studiile clinice.

Mitsotakis s-a declarat „foarte fericit ca a discutat problema acestui nou tratament care a atras atentia presei internationale.

„Presupunand ca putem depasi obstacolele de reglementare, Grecia ar fi fericita sa participe la studiile clinice”, a adaugat el. „Am fi cu totii foarte usurati daca am gasi un medicament care ar putea vindeca boala in sine”, scrie Jerusalem Post.

Centrul medical Sourasky din Tel Aviv (spitalul Ichilov) a declarat vineri ca 29 din 30 de pacienti care au primit tratamentul EXO-CD24 s-au recuperat in trei pana la cinci zile.

Multe decese COVID-19 sunt asociate cu o furtuna de citokine, ceea ce inseamna ca sistemul imunitar incepe sa atace celulele sanatoase. Tratamentul EXO-CD24 pentru COVID-19 se bazeaza pe exosomi, care sunt responsabili de comunicarea celula-celula. Tratamentul furnizeaza proteine ​​CD24 in plamani, ceea ce ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Ministrii turismului israelian si grec au semnat, de asemenea, un acord care permite turistilor din ambele tari care au fost vaccinati impotriva coronavirusului, sa circule fara a necesita o perioada de carantina. In Israel, certificatul de vaccinare se numeste „pasaport verde”.

Articolul continuă după reclame

Grecia va testa „tratamentul miraculos” israelian

Mitsotakis a spus: „Odata ce va eliminati restrictiile de calatorie, vom putea lasa turistii israelieni sa viziteze Grecia fara restrictii suplimentare”.

Premierul grec a declarat ca a fost un sustinator major al unui certificat de vaccinare digitala in UE, dar ca doreste si pentru terti.

„Ma astept ca Israelul sa fie prima tara care poate oferi un astfel de certificat pentru calatoria in Grecia, deoarece ati reusit sa vaccinati o parte mai mare a populatiei si va deplasati intr-un ritm mai rapid”, a spus el. „Astept cu nerabdare aceste certificate de vaccinare care va vor permite sa intrati in tara.”

Primii ministri au sustinut relatia puternica care s-a dezvoltat recent intre Israel si Grecia. Mitsotakis, ministrul grec de externe Nikos Dendias si alti oficiali inalti din Atena au vizitat Israelul de mai multe ori in ultimul an , iar ministrul de externe Gabi Ashkenazi a vizitat Atena in octombrie.

„Atena si Ierusalimul sunt cele care au pus bazele civilizatiei occidentale”, a spus Netanyahu. „Impartasim aspiratii comune pentru construirea prosperitatii si securitatii.”

Mitsotakis a declarat ca relatia dintre Israel si Grecia „devine din ce in ce mai puternica pe zi ce trece”

Grecia va testa „tratamentul miraculos” israelian

Premierul grec a citat un acord intre Grecia si Israel pentru ca Elbit Systems, o companie israeliana, sa deschida o scoala internationala de instruire in zbor in Kalamata, Grecia. Elbit va oferi Fortelor Aeriene Elene un simulator de lupta, similar cu cel pe care il folosesc Fortele Aeriene Israeliene.

Netanyahu a spus ca Mitsotakis are „idei inovatoare” pentru a promova gazoductul EastMed, de la Israel la Cipru si Grecia, probabil cel mai lung din lume.

Intrebat daca o potentiala reconciliere intre Israel si Turcia ar avea impact asupra relatiei Atenei cu Ierusalimul, Mitsotakis si-a exprimat scepticismul ca o astfel de rezolutie este pe cale, dar a spus: „Aceasta relatie este prea importanta pe propriile merite pentru a fi definita de alti actori”.

In ceea ce priveste Grecia si Turcia, Mitsotakis a spus: „Am avut probleme cu Turcia, dar lucrurile par sa se imbunatateasca, in masura in care nu mai vedem agresiuni suplimentare”.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.