Teoreticienii conspiratiei au legat raspandirea variolei maimutelor de Bill Gates.

Teoreticienii conspiratiei l-au acuzat pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, ca raspandeste variola maimutelor, care, in opinia lor, castiga bani din boli impreuna cu OMS. In 2021, antreprenorul a avertizat guvernele lumii despre posibile infectii cu variola din cauza bioterorismului.

Utilizatorii Twitter construiesc teorii despre raspandirea variolei maimutelor, o infectie virala rara care apare cel mai adesea in Africa Centrala si de Vest. Potrivit teoreticienilor conspiratiei, fondatorul Microsoft, Bill Gates, stia din timp despre boala. In noiembrie 2021, antreprenorul a acordat un interviu in care a avertizat guvernele lumii despre viitoarele pandemii asociate cu variola.

Probabil ca va dona aproximativ un miliard de dolari pe an pentru un grup de lucru pentru pandemie la nivelul OMS, care face supraveghere si conduce de fapt ceea ce eu numesc „jocuri cu germenii”. Tu spui: „OK, ce se intampla daca un bioterorist ar aduce variola in zece aeroporturi?” Cum ar reactiona lumea la asta?

Comentatorii vorbitori de limba engleza au sugerat ca miliardarul are legatura directa cu raspandirea infectiei. Dupa cum au decis utilizatorii platformei, Bill Gates, impreuna cu OMS, au planificat o alta pandemie pentru a controla populatia planetei si a creste capitalul personal.

La momentul redactarii acestui articol, variola maimutelor a fost gasita in cel putin zece tari. De exemplu, Statele Unite, Australia, Marea Britanie, Franta, Italia, Portugalia, Suedia, Germania si Spania. Potrivit British Health Service, variola maimutelor este relativ usoara, iar persoana bolnava isi revine in cateva saptamani.

Infectia se manifesta prin febra, greata, dureri de cap, dureri musculare, oboseala generala si in cele mai multe cazuri o eruptie cutanata care incepe pe fata si trece prin mai multe etape. La inceput, persoana infectata are mancarimi severe, apoi apare o eruptie cutanata si, in final, o crusta. In acest caz, cicatricile pot ramane pe corp.

Variola maimuta este transmisa de la persoana la persoana prin contact fizic direct si picaturi in aer in timpul comunicarii prelungite. Perioada de incubatie este de una pana la doua saptamani.

Potrivit The Telegraph, OMS convoaca o reuniune de urgenta a expertilor de top in raspandirea variolei maimutelor.