Spune-mi culoarea ochilor tai si iti voi spune cine esti: Culoarea ochilor dezvaluie caracterul

Probabil ati auzit expresia cliseica care spune „ochii sunt fereastra catre suflet”, este doar o afirmatie sau doar o conceptie gresita comuna? Acum se pare ca stiinta a putut confirma acest lucru. Explicatii!

Cercetatorii de la Universitatea din Orebro din Suedia au studiat 428 de subiecti pentru a vedea daca personalitatea lor a fost legata de culoarea irisului ochilor lor. Ei au descoperit ca aceasta culoare a ochilor este afectata de aceleasi gene care formeaza lobul frontal al creierului. De asemenea, au descoperit ca unele comportamente distincte erau similare la persoanele cu aceeasi culoare a irisului.

Potrivit doctorului Anthony Fallone de la Universitatea din Edinburgh, care a studiat legaturile dintre ochi si personalitate , ochiul este atat de strans legat neurologic de creier incat este posibil sa-l numim singura parte a creierului care este vizibila din exteriorul. Ochii par sa detina indicii vitale despre functionarea creierului nostru.

Publicitate

Ochi maro inchis/negri

Esti un lider innascut si altii te vad asa. Persoanele cu ochi caprui inchis, care uneori par negri, au o culoare rara. Ca atare, ei sunt adesea perceputi ca fiind misteriosi sau secreti. Potrivit unui studiu din 2010 publicat in Current Psychology , persoanele cu ochi mai intunecati sunt considerate in general mai agreabile.

Un studiu publicat de jurnalul Personality and Individual Differences a indicat ca persoanele cu ochi foarte intunecati tind sa bea mult mai putin decat persoanele cu ochi deschisi.

Ochi albastrii

Ai o mare forta psihologica si o mare putere fizica, desi multi oameni nu le vad si au tendinta de a te judeca fara sa te cunoasca. Oamenii pot crede ca esti slab, timid sau de neincredere.

In ciuda acestor evaluari negative, potrivit unui studiu pilot raportat de Universitatea din Pittsburgh School of Medicine care a implicat 58 de femei insarcinate, femeile cu ochi deschisi tind sa tolereze mai bine durerea in timpul nasterii decat cele cu ochi mai intunecati. De asemenea, pareau sa faca fata mai bine stresului nasterii.

Ochi cenusii

Ochii cenusii sunt rari, dar sunt intr-adevar doar o variatie a ochilor albastri. Daca ai ochi gri inchis, fie esti o persoana stabila din punct de vedere emotional, fie esti o persoana foarte schimbatoare din punct de vedere emotional. Te poti comporta diferit in functie de fiecare persoana in functie de nevoile care trebuie satisfacute. Acesta poate fi un avantaj sau un dezavantaj in functie de cat de mult control aveti asupra emotiilor voastre.

Ochi caprui

Ochii caprui sunt cauzati de faptul ca aveti mai multa melanina in corp decat persoanele cu ochi mai deschisi. Ai tendinta de a fi placut, asertiv, iar oamenii te admira cu incredere.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Charles din Praga, persoanele cu ochi caprui sunt percepute ca fiind in general oameni foarte loiali, respectuosi si amabili, dar cu siguranta nu sunt supusi.

Un studiu publicat in jurnalul Chronobiology International a constatat ca persoanele cu ochi caprui dorm de obicei cu doua ore mai putin decat persoanele cu ochi deschisi, iar ciclurile lor de somn tind sa fie mai sarace. De obicei, au mai multe probleme sa se trezeasca dimineata.

Ochi verzi

Daca ai ochii verzi, majoritatea oamenilor te percep ca fiind atractiv, sexy si misterios.

Un studiu publicat de Impulse Corporation din Los Angeles a analizat atractivitatea oamenilor cu culori diferite ale ochilor. In timpul studiului, participantii au descris adesea persoanele cu ochi verzi drept „sexy”. In plus, majoritatea participantilor care au spus ca doresc sa-si schimbe culoarea ochilor au ales verdele ca si culoare preferata.

Doctorul Hamadi Kallel, un chirurg oftalmolog, a facut multe studii pe tema culorii ochilor si a spus ca oamenii cu ochi verzi arata misterios si autosuficient. El a mai sustinut ca oamenii cu ochi verzi sunt adesea imprevizibili, dar iuti la manie. Sunt originali, creativi si pot functiona optim sub presiune extrema.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.