Liderul cecen Ramzan Kadirov, declaratie incredibila: „Chestiunea Ucrainei este incheiata. Sunt interesat de…”

Liderul cecen Ramzan Kadirov a declarat intr-un mesaj video ca este gata sa atace Polonia daca primeste ordin, dupa ce „chestiunea Ucrainei a fost incheiata”.

„Chestiunea Ucrainei este incheiata. Sunt interesat de Polonia. Ce incearca sa obtina Polonia? Dupa Ucraina, daca primim ordin, in 6 secunde va aratam de ce suntem in stare. Mai bine va retrageti armele si mercenarii”, spune Ramzan Kadirov intr-un mesaj video postat pe Twitter de un jurnalist BBC, potrivit Newsweek.

Polonia este printre tarile care a furnizat armament Ucrainei si unul dintre cei mai vocali critici ai Rusiei, de la inceperea invaziei pe 24 februarie.

Afrimatiile lui Kadirov evidentiaza ingrijorarile exprimate de unii lideri polonezi, care au spus ca Rusia ar putea lansa in viitor un atac impotriva Poloniei, mai scrie Newsweek.

In mesajul sau, Ramzan Kadirov mai pretinde ca Polonia sa-si „ceara scuze oficial pentru ce i-a facut ambasadorului nostru”, trimitere la episodul in care ambasadorul rus la Varsovia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea rosie in timp ce depunea o coroana de flori la cimitirul soldatilor sovietici din capitala Poloniei.

„N-o sa trecem cu vederea peste asta, sa tineti minte”, a mai avertizat Kadirov.