Simptomele sindromului Alice in Tara Minunilor

Simptomele oricarei conditii umane sunt dificil de clasificat. Complexitatea masinii corpului uman necesita o intelegere a disparitatilor functionale ale corpului. Doua persoane diferite pot avea sindroame identice legate de doua etiologii distincte, deci trebuie sa luam in considerare distinctiile in argumentarea unei cauze.

Stim ce cauzeaza o migrena, dar nu stim exact de ce simptomele variaza atat de proeminent intre migrene. Unul ar putea avea episoade limitate la dureri de cap, altul la blituri luminoase, altul la voci puternice, altul la perceptii distorsionate. Si pentru unii, senzatiile ar putea fi toate dintre cele de mai sus.

Sindromul Alice in Tara Minunilor ancoreaza oamenii intr-o lume nerealista, puerila si naiva, in care totul este grozav si nu exista obstacole sau provocari. A gandi in acest fel este periculos, deoarece vor fi cu adevarat frustrati atunci cand vor percepe in cele din urma realitatea asa cum este.

Acest sindrom poate afecta oamenii la orice varsta, dar cercetarile sugereaza ca apare in principal la copii si adolescenti.

Episoadele acestui sindrom sunt diferite pentru fiecare persoana. Ceea ce experimentati poate varia de la un episod la altul. Un episod tipic dureaza cateva minute. Unele pot dura pana la o jumatate de ora.

Oamenii care experimenteaza sindromul Alice in Tara Minunilor sunt mai predispusi sa experimenteze migrene. Unii cercetatori si medici considera ca poate fi un subtip rar de migrena.
De asemenea, ei pot resimti micropsia, ce este senzatia cand corpul sau obiectele din jurul tau sunt din ce in ce mai mici, iar macropsia este senzatia, cand corpul sau obiectele din jurul tau sunt din ce in ce mai mari. Ambele sunt experiente obisnuite in timpul unui episod din sindromul Alice in Tara Minunilor.

Daca simtiti ca obiectele din apropierea dumneavoastra, sunt din ce in ce mai mari sau ca sunt mai aproape de voi decat sunt cu adevarat, va confruntati cu pelopsia. Opusul este teleopsia. Cand percepeti obiectele ca devin din ce in ce mai mici sau mai departe de tine decat sunt cu adevarat. Unele persoane c isi pierd si simtul timpului. Este posibil sa simta ca timpul se misca mai repede sau mai incet decat este cu adevarat.

Simptomele sindromului Alice in Tara Minunilor

Ati putea simti ca nu va controlati membrele. La fel, sensul modificat al realitatii poate afecta modul in care va miscati sau mergeti. Este posibil sa va simtiti necoordonat sau sa aveti dificultati in miscare, asa cum ati face in mod normal.

Potrivit unei revizuiri din 2016, cele mai frecvente cauze ale acestui sindrom par sa fie migrenele si infectiile cu virusul Epstein-Barr. Alte boli infectioase care pot provoca includ: virusul gripei A, mycoplasma, virusul varicelo-zosterian, Lyme, encefalopatie tifoida, streptococ pyogenes, cunoscut si sub numele de scarlatina si amigdalofaringita.

Alte cauze pot include leziuni cerebrale, tumori cerebrale, anumite medicamente, afectiuni psihiatrice, epilepsies au accident vascular cerebral.

Nu exista tratament pentru acest sindrom. Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti simptome, cel mai bun mod de a le trata este sa va odihniti si sa asteptati sa treaca. De asemenea, este important sa va asigurati pe dumneavoastra sau pe persoana iubita ca simptomele nu sunt dauatoare.

Impreuna cu medicul dumneavoastra trebuie sa analizati care este cauza principala a episoadelor si astfel, aceasta informatie va poate ajuta la prevenirea unui episod. De exemplu, daca aveti migrene, tratarea acestora poate preveni viitoare episoade.

Simptomele sindromului Alice in Tara Minunilor

La fel, tratarea unei infectii ar putea ajuta la oprirea simptomelor.

Daca dumneavoastra si medicul dumneavoastra suspectati ca stresul joaca un rol, puteti constata ca meditatia si relaxarea pot ajuta la reducerea simptomelor.

Sindromul Alice in Tara Minunilor se intampla atunci cand realitatea unei persoane este complexa si dureroasa. Acest lucru se datoreaza faptului ca incearca sa se protejeze cumva. Acest tip de protectie impotriva a ceea ce se intampla in jurul lor poate fi cu adevarat de ajutor la inceput. Din pacate, le poate tine si departe de autenticitate.

Gandirea te ajuta sa evoluezi si sa progresezi; va permite sa investigati, sa descoperiti si sa efectuati fapte minunate. Problema incepe atunci cand nu o folositi eficient si adoptati un mod de gandire toxic care va impiedica cresterea.

Gandirea copilareasca este naiva, simplista si optimista. Astfel, este greu sa fii atent la orice adversitate. Totul este aparent usor si nu exista greutati acolo.

Este mult mai sanatos sa intampini un design pentru viitor in care sa fii constient de posibilele obstacole pe care le vei intalni, mai degraba decat sa incerci sa scapi de realitatea ta. Nu se va intampla niciodata si vei fi doar frustrat.

Dupa cum puteti vedea, trebuie sa va vorbiti in mod rational si realist. Astfel, trebuie sa lasati in urma fantezii distructive. Este destul de sensibil si legitim sa va urmariti visele pozitive, doar sa stiti ca nu va fi usor. In cele din urma, efortul depus pentru a le atinge te face sa-i apreciezi mai mult. Avand aceasta constientizare va va permite sa va proiectati proiectul, sa gasiti resurse pentru acesta, sa luati decizii bazate pe realitate si sa aveti mai mult succes in orice intreprindeti.