Sfanta Cuvioasa Parascheva 2022. La noapte se deschid Cerurile si se indeplinesc dorinte.

Sfanta Cuvioasa Parascheva 2022. Pe data de 14 octombrie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc pe Sfanta Cuvioasa Parascheva.

Viata curata, impletita prin ru­ga­­ciune si fapte bune, tineretea care stra­luceste peste vea­curi precum lu­mina din candelele fe­cioa­relor inte­lep­te, sunt pentru noi un indemn la mai multa ruga­ciu­ne si priveghere, la cautarea bu­curiei pe care o aduce in inimi prezenta Du­hului Sfant.

Sfan­­ta Parascheva, lumina­toa­rea Mol­dovei, ne aduce din acea prima ju­ma­tate a veacului al XI-lea in care a vietuit pe pa­mant, nadejdea biruintei asu­pra patimilor, dez­bi­na­ri­lor si necazurilor din lume, prin iubirea sme­rita si atotputernica a Domnului Hristos Care iubeste si aduna pe toti oamenii.

Publicitate

Sfanta Cuvioasa Parascheva 2022. In aceasta noapte Cerurile se deschid si se indeplinesc dorinte.

Potrivit traditiilor din batrani, in aceasta noapte, Cerurile se deschid, iar rugaciunile spuse din inima sunt ascultate. Se spune ca Sfanta Parascheva sta in genunchi in fata Domnului si cere indurare si indeplinirea “dorintelor bune’ ale celor ce se roaga.

Articolul continuă după reclame

Ce trebuie sa faci in aceasta noapte

Cand casul bate miezul noptii, cu gandul limpede si inima curata, aprinzi candela si trei lumanari luate din biserica si te asezi in genunchi, cu fata la rasarit. Batranii spun ca e bine sa ai icoana Sfintei sau a Maicii Domnului. Dupa ce te-ai lepadat de toate gandurile negre, te gandesti la dorinta si spui aceasta rugaciune de trei ori.

“Purtatoare de chinuri, Sfanta Parascheva, roaga-te Parintelui Ceresc ca pe mine, cel impovarat cu toate pacatele si neinfranat, sa ma ridice spre cuvantarea maririi Sale si sa ma indrepteze ca intotdeauna sa am sus inima, sa gandesc la cele ceresti, iar nu la cele pamantesti.

Roaga-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca a auzit ruga ta cea cucernica, pentru ca si pe mine lenesul, cel ce ma trandavesc spre rugaciune si spre implinirea poruncilor lui Dumnezeu, sa ma indrepteze si sa-mi dea cuget, ca sa doresc a ma ruga Lui neincetat.

Cheama si pe Duhul Sfant – izvorul Care te-a intarit pe tine, fecioara curata, la lupta cea buna -, ca sa-mi zideasca mie inima curata si duh drept sa innoiasca intru cele dinlauntru ale mele si mai vartos sa ma cheme si sa-mi dea osardie ca sa ma nevoiesc in viata curata si sa ma intareasca in lucrarea faptelor bune.

Cred ca toate acestea mi le poti mijloci mie, o, Sfanta Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi si de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamarit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!”

Doamne ajuta!

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.