Seful NATO a facut anuntul: „Acest lucru poate dura mult timp, multe luni sau chiar ani.”

Desi Rusia isi concentreaza acum asaltul asupra estului Ucrainei, NATO nu a vazut „nicio indicatie” ca scopul presedintelui rus Vladimir Putin de a controla intreaga tara s-a schimbat, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg, noteaza CNN.

Adresandu-se reporterilor inainte de o intalnire la Bruxelles a ministrilor de externe ai aliatilor NATO, Stoltenberg a avertizat, de asemenea, ca razboiul din Ucraina ar putea dura ani de zile.

„Nu am vazut niciun indiciu ca presedintele Putin si-a schimbat ambitia de a controla intreaga Ucraina si, de asemenea, de a rescrie ordinea internationala, asa ca trebuie sa fim pregatiti pentru termen lung”, a spus el. „Trebuie sa fim realisti si sa ne dam seama ca acest lucru poate dura mult timp, multe luni sau chiar ani.”

Publicitate

Arme pentru Ucraina:

Ministrii de externe ai tarilor NATO se intalnesc pentru a discuta despre cresterea sprijinului pentru Ucraina.

Kievul a cerut tancuri si avioane de lupta pe langa sistemele de aparare deja furnizate de Occident.

„Nu voi intra in toate detaliile despre exact ce tip de echipament de arme furnizeaza aliatii, dar pot spune ca totalitatea a ceea ce fac aliatii este semnificativ si care include unele sisteme mai grele combinate cu sisteme mai usoare”, a spus Stoltenberg.

El a avertizat ca razboiul din Ucraina va avea implicatii de securitate pe termen lung pentru Europa, indiferent de momentul in care se va termina.

„Am vazut dorinta presedintelui Putin de a folosi forta militara pentru a-si atinge obiectivele. Si asta a schimbat realitatea securitatii in Europa pentru multi, multi ani”, a spus secretarul general.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.