Secretul unei recolte bogate: Cum sa cresti cartofi in ghivece

Daca nu ai acces la un spatiu de gradina sau vrei sa incerci o metoda mai simpla de cultivare a cartofilor, poti sa ii cresti in ghivece. Iata cativa pasi simpli pentru a obtine o recolta bogata de cartofi in ghivece:

Alege un ghiveci potrivit:

Cartofii au nevoie de spatiu pentru a creste, asa ca alege un ghiveci suficient de mare pentru a putea planta mai multi cartofi. De asemenea, asigura-te ca ghiveciul are orificii de drenaj pentru a permite scurgerea apei in exces.

Alege cartofii potriviti:

Poti sa folosesti cartofi de samanta sau sa plantezi cartofi mici care au inceput sa incolteasca. Daca folosesti cartofi de samanata, taie-i in bucati mai mici, asigurandu-te ca fiecare bucata are cel putin un ochi de unde sa creasca o noua planta.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Planteaza cartofii:

Umple ghiveciul cu un amestec de pamant bogat in nutrienti si planteaza cartofii la o adancime de aproximativ 10-15 cm. Poti sa plantezi mai multi cartofi in acelasi ghiveci, dar asigura-te ca sunt suficient de spatiati pentru a se dezvolta corespunzator.

Ingrijeste plantatiile:

Cartofii au nevoie de apa regulata pentru a creste, asa ca asigura-te ca pamantul din ghiveci este mereu udat, dar nu excesiv. De asemenea, poti sa aplici ingrasaminte pentru a stimula cresterea plantelor.

Recolteaza cartofii:

Dupa aproximativ 2-3 luni, plantele de cartofi ar trebui sa fie gata de recoltat. Poti sa verifici starea cartofilor sapand usor in pamant si verificand dimensiunea tuberculilor. Recolteaza cartofii cu grija si bucura-te de gustul lor.

In concluzie, cresterea cartofilor in ghivece este o metoda simpla si eficienta de a obtine o recolta proaspata de cartofi acasa. Cu putina grija si atentie, poti sa te bucuri de gustul delicios al cartofilor proaspeti crescuti in propria gradina.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.