Sarbatoare pentru toti romanii. Sfantul Mina te va ocroti daca spui rugaciunea asta pana la asfintit

11 noiembrie este o zi de mare sarbatoare pentru toti romanii! Crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Mina. E sarbatoare cu cruce neagra in calendar.

Sarbatoare maine pentru toti romanii. Sfantul pe care il praznuim pe 11 noiembrie

Sfantul Mina a trait in Egipt, in vremea imparatului Maximian. Pentru ca nu a suportat sa vada ca oamenii se inchina la idoli, a decis sa se retraga intr-un munte, unde a dus o viata de rugaciune. Dupa un timp a coborat intre oameni si a inceput sa propovauiasca cuvantul Lui Dumnezeu.

Pentru acest lucru, Sf. Mina a fost supus chinurilor ingrozitoare. Trupul sau a fost ars de foc, frecat cu tarsini, a fost tarat peste ciulini pana ce i-au spart corpul. Sfantul Mina si-a gasit sfarsitul prin sabie.

Publicitate

Rugaciunea puternica a indeparteaza dusmanii si le schimba gandurile acestora.

Articolul continuă după reclame

Iata cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Mina:

„Preasfinte si intru tot laudat Mare Mucenic Mina, de minuni facatorule, primeste aceasta rugaciune de la mine, nevrednicul robul tau, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor cu lacrimi fierbinti ma rog tie.

Vezi, sfinte, paguba mea, vezi saracia si ticalosia mea, vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu! Ma rog tie, Sfinte Mina, grabeste-te a ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea, ca stiu, Sfinte al lui Dumnezeu, ca ai patimit munci grele si chinuri infricosatoare pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.

Roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.