Alerta METEO. Romania, lovita de ninsori si viscol. Zonele afectate de fenomene extreme

Alerta METEO. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, sambata dimineata, o alerta cod galben de ninsori si viscol. In unele regiuni din Romania se va depune strat consistent de zapada.

Cod galben de ninsori si viscol. Zonele VIZATE DE FENOMENE EXTREME

Inca din ziua de vineri, specialistii ANM au avertizat ca vor fi schimbari radicale ale vremii, pe masura ce un ciclon polar patrunde in Romania.  Acest fenomen va aduce ninsori in zonele montane si ploi abundente in celelalte regiuni ale tarii.

In cursul diminetii zilei de sambata, 11 noiembrie, meteorologii au anuntat alerte de ninsori si viscol. Un prim cod galben va intra in vigoare din 11 noiembrie, ora 17.00, pana pe 12 noiembrie, ora 08.00.

Publicitate

Avertizarea se refera atat la fenomene de iarna, cat si la vant puternic.

In acest interval, vantul va avea intensificari in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei, cu viteze de 55…65 km/h si izolat peste 70 km/h. ANM anunta ca in zona montana vor fi precipitatii mixte.

Treptat, la peste 1400 m vor predomina ninsorile, local insemnate cantitativ (20…30 l/mp). Se va depune strat de zapada mai consistent in Carpatii Orientali. La munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h si vor fi perioade cu viscol si vizibilitate scazuta.

Articolul continuă după reclame

”Unele intensificari ale vantului cu viteze de 45…55 km/h vor fi si in restul teritoriului. In dimineata zilei de duminica in zonele joase din estul Transilvaniei si Maramures, trecator vor fi precipitatii mixte”, mai spun meteorologii.

Ninsorile si viscolul continua si duminica

Duminica, vantul va avea intensificari in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Transilvaniei. Se vor raporta viteze de 55…65 km/h si izolat peste 70 km/h.

In acelasi timp, in zona Carpatilor Orientali va continua sa ninga abundent. Aici, stratul de zapada va mai creste. Tot la munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…110 km/h si vor fi perioade cu viscol si vizibilitate scazuta.

In Capitala, sambata, vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari noaptea, cand la rafala se vor atinge viteze in general de 55…60 km/h. Cerul va prezenta innorari la inceputul intervalului, cand trecator va ploua slab, apoi se va degaja treptat. Temperatura minima va fi de 4…6 grade.

Si duminica vremea va fi mohorata in Bucuresti in cea mai mare parte a intervalului. Vantul va avea rafale in general de 55…60 km/h. Cerul va fi variabil
spre mai mult senin, iar temperatura maxima va fi de 14…15 grade.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.