Sapte lucruri pe care nu e bine sa le faci vinerea, in zi de 13. Asa atragi ghinionul si necazurile in casa ta

Ziua de vineri 13 este in credinta populara (Triskaidekafobie), o zi fatala in care se petrec nenorociri. Persoanele superstitioase nu au curajul in aceasta zi ghinionista, sa intreprinda nimic, ca de exemplu incheierea unor contracte, sau sa porneasca intr-o calatorie.

Vineri, 13 este considerata de multi drept ziua ghinionului. Acest amalgam de superstitii are o istorie indelungata si este adesea privit ca un moment in care trebuie sa fii mai precaut si sa eviti anumite actiuni pentru a preveni ghinionul in casa ta. Vom explora aceste superstitii si vom analiza cat de justificate sunt ele in realitate.

Sapte lucruri pe care nu e bine sa le faci vinerea, in zi de 13.

1. Sa nu spargi oglinzi

Unul dintre cele mai cunoscute mituri este ca spargerea unei oglinzi in ziua de vineri, 13 aduce sapte ani de ghinion. Acesta este un mit cultural cu radacini adanci in istorie, iar originea sa se pierde in negura timpului.

Publicitate

2. Sa eviti deschiderea unui umbrele in casa

Deschiderea unui umbrele in casa este, de asemenea, asociata cu aducerea ghinionului, mai ales daca este vineri, 13. Acest mit se poate trage din vechi traditii si practici culturale.

Articolul continuă după reclame

3. Sa nu treci pe sub o scara de scandura

Aceasta superstitie provine din credinta ca scara poate fi asociata cu forma unui triunghi, iar triunghiurile au fost considerate, in multe culturi, simboluri ale raului.

4. Sa nu deschizi o umbrela in masina

Aceasta superstitie se refera la deschiderea unei umbrele in interiorul masinii. Se spune ca acest act poate atrage ghinion si probleme cu masina. Cu toate acestea, nu exista nicio baza stiintifica care sa sustina aceasta credinta.

5. Sa nu incepi proiecte noi

Potrivit acestei superstitii, vineri, 13, nu este momentul potrivit pentru a incepe proiecte noi sau a lua decizii majore. Se crede ca aceste actiuni pot atrage ghinion si esecuri. Cu toate acestea, este important sa luam decizii bazate pe evaluarea obiectiva a circumstantelor si nu pe superstitii.

6. Sa nu dai bani imprumut si nici sa nu iei

Se spune ca imprumutul sau imprumutarea de bani in ziua de vineri, 13, poate aduce ghinion financiar si probleme in gestionarea banilor.

7. Sa nu organizezi evenimente importante

Conform acestei superstitii, este evitat sa organizezi nunti, petreceri sau alte evenimente importante in ziua de vineri, 13. Se considera ca astfel de evenimente pot fi afectate de ghinion sau de probleme neasteptate.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.