Rusia si Ucraina s-au pus de ACORD, vor avea loc negocieri in Belarus

Liderii de la Moscova si Kiev s-au pus de ACORD in privinta unor negocieri privind criza din regiune, potrivit Realitatea. Intalnirea ar urma sa aiba loc in Belarus, asa cum a solicitat, initial, Moscova.

Intr-o convorbire telefonica, Zelenski si Lukasenko au convenit ca delegatia ucraineana sa se intalneasca cu rusii fara conditii, preliminare la granita ucraineano-belorusa, in zona raului Pripijat.

Liderul bielorus si-a asumat responsabilitatea pentru faptul ca la momentul plecarii, negocierilor si intoarcerii delegatiei ucrainene, toate avioanele, elicopterele si rachetele plasate pe teritoriul bielorus vor ramane la sol.

Publicitate

Raspunsul Kremlinului vine dupa ce presedintele ucrainean Volodimir Zelinski a afirmat ca este deschis negocierilor, dar nu pe teritoriul Belarusului, stat considerat complice al Rusiei la organizarea si desfasurarea campaniei militare impotriva Ucrainei.

Articolul continuă după reclame

”Literal, in jurul orei 15:00, am primit confirmarea discutiilor, discutiile vor avea loc in regiunea Gomel, asa cum am sugerat”, a declarat Vladimir Medinsky, consilier al presedintelui rus Vladimir Putin si sef al delegatiei ruse, potrivit Agentiei de stiri de stat rusa TASS.

”Acum se elaboreaza traseul si se selecteaza cel mai optim punct de pe teritoriul regiunii Gomel, unde se va asigura securitatea maxima pentru partea ucraineana. La noi, garantam 100% siguranta traseului, pasajului si vom astepta in acest loc o delegatie a administratiei ucrainene”, a mai spus acesta.

„Fara nicio preconditie. Acest lucru este important. Ei au initiat. Vom avea o delegatie foarte corecta”, a spus o sursa din guvernul ucrainean, potrivit Antena3.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.