Rusia si Ucraina s-au pus de ACORD, vor avea loc negocieri in Belarus

Liderii de la Moscova si Kiev s-au pus de ACORD in privinta unor negocieri privind criza din regiune, potrivit Realitatea. Intalnirea ar urma sa aiba loc in Belarus, asa cum a solicitat, initial, Moscova.

Intr-o convorbire telefonica, Zelenski si Lukasenko au convenit ca delegatia ucraineana sa se intalneasca cu rusii fara conditii, preliminare la granita ucraineano-belorusa, in zona raului Pripijat.

Liderul bielorus si-a asumat responsabilitatea pentru faptul ca la momentul plecarii, negocierilor si intoarcerii delegatiei ucrainene, toate avioanele, elicopterele si rachetele plasate pe teritoriul bielorus vor ramane la sol.

Raspunsul Kremlinului vine dupa ce presedintele ucrainean Volodimir Zelinski a afirmat ca este deschis negocierilor, dar nu pe teritoriul Belarusului, stat considerat complice al Rusiei la organizarea si desfasurarea campaniei militare impotriva Ucrainei.

”Literal, in jurul orei 15:00, am primit confirmarea discutiilor, discutiile vor avea loc in regiunea Gomel, asa cum am sugerat”, a declarat Vladimir Medinsky, consilier al presedintelui rus Vladimir Putin si sef al delegatiei ruse, potrivit Agentiei de stiri de stat rusa TASS.

”Acum se elaboreaza traseul si se selecteaza cel mai optim punct de pe teritoriul regiunii Gomel, unde se va asigura securitatea maxima pentru partea ucraineana. La noi, garantam 100% siguranta traseului, pasajului si vom astepta in acest loc o delegatie a administratiei ucrainene”, a mai spus acesta.

„Fara nicio preconditie. Acest lucru este important. Ei au initiat. Vom avea o delegatie foarte corecta”, a spus o sursa din guvernul ucrainean, potrivit Antena3.