Romanii care merg in aceasta tara trebuie sa stie: Vor impune restrictii! Anuntul facut de MAE

Ministerul de Externe a emis o atentionare de calatorie pentru romanii care se afla sau intentioneaza sa se deplaseze in/prin Ungaria. Pentru perioada Rusaliilor catolice, duminica si luni, autoritatile locale vor impune restrictii de circulatie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone).

Restrictiile sunt aplicate in zilele de 5 si 6 iunie, in intervalul orar 6,00 – 22,00, potrivit Agerpres.

Transporturile de animale vii, bunuri perisabile, combustibil si alte bunuri de prima necesitate nu se supun acestor restrictii. De asemenea, transporturile umanitare sunt exceptate de la restrictiile de circulatie, potrivit unui comunicat de presa citat de Agerpres.

Publicitate

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Budapesta, +3613847689, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Budapesta: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor budapesta.mae.ro, gyula.mae.ro, szeged.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta”, care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.