Romanii care merg in aceasta tara trebuie sa stie: Vor impune restrictii! Anuntul facut de MAE

Ministerul de Externe a emis o atentionare de calatorie pentru romanii care se afla sau intentioneaza sa se deplaseze in/prin Ungaria. Pentru perioada Rusaliilor catolice, duminica si luni, autoritatile locale vor impune restrictii de circulatie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone).

Restrictiile sunt aplicate in zilele de 5 si 6 iunie, in intervalul orar 6,00 – 22,00, potrivit Agerpres.

Transporturile de animale vii, bunuri perisabile, combustibil si alte bunuri de prima necesitate nu se supun acestor restrictii. De asemenea, transporturile umanitare sunt exceptate de la restrictiile de circulatie, potrivit unui comunicat de presa citat de Agerpres.

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Budapesta, +3613847689, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Budapesta: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor budapesta.mae.ro, gyula.mae.ro, szeged.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta”, care ofera informatii si sfaturi de calatorie.