Riscul unei lovituri de stat din partea Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei impotriva presedintelui Putin creste cu fiecare saptamana in care razboiul din Ucraina continua

Riscul unei lovituri de stat din partea Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei impotriva presedintelui Putin creste cu fiecare saptamana in care razboiul din Ucraina continua, a O SURSA de rang inalt din centrul informatiilor ruse, scrie The Guardian.

Denuntatorul sustine ca haosul si nemultumirea au cuprins serviciile de securitate dupa invazia gresita a Ucrainei de catre Rusia .

Scrisori scrise de un analist anonim rus catre Vladimir Osechkin, un activist rus in exil si fondator al grupului pentru drepturile omului Gulagu.net, au fost publicate de atunci online.

Osechkin a declarat pentru The Times ca riscul pe care si-l asuma agentii de informatii atunci cand vorbesc este un semn al furiei lor tot mai mari fata de Putin si al nemultumirii din cauza efectului pe care l-au avut sanctiunile asupra ofiterilor FSB care nu vor mai putea „pleca in vacanta in vilele lor in Italia si sa-si duca copiii la Disneyland Paris”.

Vorbind din casa lui din Franta, unde locuieste in exil din 2015, Osechkin a declarat ziarului:

„Timp de 20 de ani Putin a creat stabilitate in Rusia . Ofiterii FSB, politistii, procurorii de stat – acei oameni din interiorul sistemului – au putut duce o viata buna.

Dar acum totul a disparut. Ei recunosc ca acest razboi este o catastrofa pentru economie, pentru umanitate. Ei nu vor sa se intoarca in Uniunea Sovietica.

Pentru fiecare saptamana si fiecare luna in care acest razboi continua, creste posibilitatea unei rebeliuni a celor din serviciile de securitate.”