Revelion 2023. Ce sa faci in noaptea de REVELION ca sa ai noroc si bunastare in anul care vine

In noaptea de Revelion, vechiul se schimba cu noul, anul „batran” este inlocuit cu unul „tanar” si se spune ca dorintele pentru bunastare, fericire si sanatate se indeplinesc. De asemenea, sunt multe superstitii si obiceiuri legate de aceasta noapte, pe care multi dintre noi le respectam inca cu sfintenie.

Ce sa faci in noaptea de revelion

Se spune ca e bine ca in noaptea de Revelion, la ora 00.00, sa tinem aproape ce dorim mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunastare, persoana iubita pentru noroc in dragoste, paharul cu sampanie pentru veselie.

In noaptea de Anul Nou e bine sa avem pe masa vasc, care aduce noroc, dar si struguri si smochine, pentru belsug.

Tot pentru noroc,este bine sa purtam ceva rosu, iar pe 1 ianuarie sa avem haine noi.

De asemenea, la miezul noptii, usa casei trebuie sa fie deschisa, pentru ca sa iasa vechiul an si sa intre Noul An.

In noaptea dintre ani, dar si pe 1 ianuarie nu se plange. Conform traditiei, persoanele care plang in prima zi a anului vor avea un an plin cu evenimente triste.

– in noaptea de Revelion, la ora 00.00 sau imediat dupa, tineti aproape ce doriti mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunastare, persoana iubita pentru noroc in dragoste, paharul cu sampanie pentru veselie;

– noaptea de Revelion trebuie petrecuta cu zgomot, pentru alungarea spiritelor rele;

– pe masa de Anul Nou sa fie o ramura de vasc, pentru a atrage norocul; recomandate, ca feluri de manare de consumat in noaptea de Revelion, sunt preparatele din carne de porc si linte;