Reactia lui Vladimir Putin dupa explozia care a distrus podul care leaga Crimeea de Rusia

Explozia devastatoare care a avut loc la Kerch, in urma careia podul care leaga peninsula anexata Crimeea de Rusia a fost distrus, presedintele rus Vladimir Putin a emis un ordin urgent.

Explozia de sambata dimineata a facut ca parti din podul rutier si feroviar din stramtoarea Kerch – inaugurat de Putin in 2018 – sa se prabuseasca, au aratat imagini si inregistrari video de la fata locului.

Cauza exacta a exploziei la cel mai lung pod din Europa este neclara. Oficialii rusi au declarat ca un camion de combustibil a explodat, dar sectiuni din partea rutiera a podului care traverseaza in directia Crimeei par sa se fi prabusit. Apoi, un incendiu a cuprins un tren cu vagoane pline cu combustibil pe o parte separata a podului.

Publicitate

In urma acestui eveniment, Putin a ordonat imediat ca o „comisie guvernamentala” sa examineze „urgenta” podului Kerch din Crimeea, a relatat mass-media de stat rusa TASS, citata de CNN. Sefii Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta si ai Ministerului Transporturilor se afla acum la locul incidentului, mai anunta presa de la Moscova.

Pagube serioase la podul Crimeii

Mai mult, in acest moment nu se cunosc alte detalii cu privire la calendarul sau amploarea comisiei. Decizia vine dupa ce Putin „a primit rapoarte de la prim-ministrul rus Mihail Misustin, vicepremierul rus Marat Kusnullin, sefii Ministerului pentru Situatii de Urgenta, Ministerului Transporturilor si sefii agentiilor de aplicare a legii in legatura cu situatia de urgenta de pe podul din Crimeea”, a mai relatat TASS, citandu-l pe secretarul de presa al lui Putin, Dmitri Peskov.

Reactia lui Putin dupa explozie

„Dupa incident, Vladimir Putin a primit rapoarte de la prim-ministrul Mihail Misustin, viceprim-ministrul Marat Khusnullin, ministrul pentru situatii de urgenta Alexander Kurenkov si ministrul transporturilor Vitali Saveliev, precum si de la sefii agentiilor de aplicare a legii.

Presedintele i-a ordonat premierului sa formeze o comisie guvernamentala pentru a stabili cauzele incidentului si a remedia rapid consecintele acestuia. In comisie vor fi inclusi si sefii Regiunii Krasnodar si Crimeea, precum si oficiali ai Garzii Nationale, ai Serviciului Federal de Securitate si ai Ministerului de Interne”, a spus Peskov.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.