Razvan Nicolescu: nu ne permitem sa risipim bani!

Razvan Nicolescu, expert in energie si fost ministru de resort, spune ca incepand cu anul 2021, numarul abonatilor da la retelele de gaz natural vor fi trecuti la un alt tip de incalzire, cea sustenabila. Totodata, expertul avertizeaza ca „Romania se pregateste sa mearga in directie inversa”

„Cel mai mare producator de gaz natural din Uniunea Europeana este Olanda. Ea produce anual de trei ori mai mult gaz natural decat Romania si are rezerve certe dovedite de aproape doua ori mai mari decat tara noastra.

95% din populatia Olandei este deja conectata la retelele de gaz natural, retele care au, in general, o durata de viata de 40 de ani, adica o utilizare mai mica de 40 ani inseamna bani risipiti.
Ce decide Olanda in contextul luptei impotriva schimbarilor climatice?

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Incepand cu anul viitor cel putin 50000 de consumatori anual vor fi trecuti de pe incalzirea cu gaz natural pe un alt tip de incalzire sustenabila, astfel incat in 2050 sa nu mai fie nici un consumator casnic care sa se incalzeasca cu gaz natural.

Romania se pregateste sa mearga in directie inversa, desi nu ne permitem sa risipim bani! Nu putem face doua tranzitii energetice! Costurile si risipa ar fi imense! Sa facem o singura tranzitie, una inteligenta! Let’s be smar”, a scris Razvan Nicolescu pe pagina sa de Facebook.

Razvan Nicolescu s-a alaturat Deloitte in anul 2015 si a devenit dupa putin timp lider al industriei de energie si resurse naturale pentru Romania. De asemenea, acesta a oferit directii strategice si a facilizat colaborarea dintre zeci de experti ai Deloitte Romania specializati in aceasta industrie de o importanta critica.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.