Raspunsul lui Zelenski dupa ce presa din Rusia a scris ca ar fi fugit de frica in Polonia

Presa aservita liderului de la Kremlin a scris ca Zelenski a fugit de frica soldatior rusi. Acesta s-ar fi ascuns in Polonia. Imediat ce informatia a ajuns la urechile presedintelui Ucrainei, acesta a reactionat.

“La fiecare doua zile, apare un zvon care sustine ca am fugit din Ucraina. Kiev, Birou. Vedeti, sunt aici, la fata locului. Andriy Borysovych (Yermak, seful Biroului Presedintelui – n.red.) este aici. Nimeni nu a fugit. Lucram. Ne place sa alergam, dar acum nu mai avem timp pentru diverse antrenamente cardio, asa ca muncim! Slava Ucrainei!”, a spus presedintele Ucrainei intr-un clip publicat pe contul sau de Instagram, cu descrierea “Lucrez la Kiev, la serviciu. Nimeni nu a fugit nicaieri”, potrivit Ukrinform.

„Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a parasit Ucraina si a fost evacuat in Polonia, a anuntat Vyacheslav Volodin pe canalul sau Telegram, presedintele Dumei de Stat (Parlamentul rus)”, a scris trustul de presa aservit presedintelui Putin, Pravda.

Volodimir Zelenski a dezmintit zvonurile despre fuga sa din Ucraina

Presedintele ucrainean a publicat un videoclip pe pagina sa de Instagram, in care mentioneaza ca este in continuare la Kiev si ca nu a plecat din tara, in Polonia, asa cum s-a zvonit.

”O data la doua zile, apar informatii ca as fi fugit undeva – ca am parasit Ucraina, Kievul, biroul meu. Dupa cum vedeti, sunt inca aici. Andrei Borisovici este aici. Nimeni nu a plecat nicaieri. Suntem aici, la treaba”, a afirmat Zelenski.

”Ne place jogging-ul, dar acum nu avem timp de exercitii cardio”, glumeste presedintele. ”Lucram. Glorie Ucrainei!”

Olena Zelenski si cei doi copii ai sai au ramas in continuare in tara, intr-o locatie secreta. In tot acest timp, sotia sefului de stat a transmis mesaje incurajatoare ucrainenilor, carora le este cat se poate de aproape.

„Familia mea este in Ucraina. Copiii mei sunt si ei in Ucraina. In familia mea nu sunt tradatori. Ei sunt cetateni ai Ucrainei. Dar nu am dreptul sa spun unde sunt acum”, a spus presedintele Ucrainei.