Raed Arafat a facut anuntul despre a patra doza de vaccin anti-COVID-19

Raed Arafat a declarat la B1 TV ca actualele masuri sunt temporare. Seful DSU a fost chestionat in legatura cu a patra doza de accin anti-covid si daca ne vom vaccina la patru luni.

„Nu ne vom vaccina din patru in patru luni, asta va spun sigur, nu vom ajunge acolo. A treia doza deja este o chestiune care este acceptata, nu exista discutii multe pe ea, nu am vazut discutii, si sunt tari care nu mai recunosc certificatul de vaccinare decat daca ai deja a treia doza.

Reducerea de la sase luni la patru luni ne aduce la rand cu alte tari care deja au adoptat asta inaintea noastra, pentru ca aici sunt facute analize pe cat de mult pastreaza sistemul imunitar eficienta impotriva acestui virus, pe ce durata, si cand incepe sa scada aceasta eficienta, si atunci vii cu acest booster, care este un reminder, reaminteste sistemului imunitar si il reactiveaza pentru a face fata acestui virus daca se expune acestui virus, deci la acest moment reducerea la patru luni este exact ce se intampla si in alte tari”, a declarat Raed Arafat

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„A patra doza nu se discuta la noi”

„Majoritatea deja au la patru luni, dar a patra doza nu se discuta la noi. La acest moment nu stiu decat de Israel care a introdus a patra doza, dar la a treia doza s-a discutat, da, si s-a redus la patru luni si nu suntem singura tara. Plus, certificatul verde este o decizie europeana la acest moment ca va fi recunoasterea lui redusa, daca nu ma insel, la noua luni, dupa care va trebui facut acest booster pentru prelungirea certificatului verde”, a mai spus seful DSU.

Raed Arafat, despre varianta Omicron

„Va fi poate ultima tulpina, nu neaparat pentru ca a pierdut din putere, ci pentru ca infecteaza foarte multi si atunci poate ca avea un impact in sensul in care sa nu mai apara altceva, dar e foarte greu de spus, aici trebuie un virusolog sa vorbeasca. Pana acum, semnele sunt, totusi, optimiste, nu sunt deloc unele care sa fie pesimiste”, a incheiat seful DSU, Raed Arafat.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.