Putin a dat ordinul: „Va fi o catastrofa pentru lume. Dar nu ne va distruge”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat ca Ucraina nu are frica de amenintarile rusilor cu arme nucleare. „Va fi o catastrofa pentru lume. Dar nu ne va distruge”, a spus Dmytro Kuleba.

„Acest ordin al presedintelui Putin a venit la scurt timp dupa ce a fost facut anuntul despre doua delegatii gata sa se intalneasca (pentru discutii). Vedem acest anunt sau acest ordin ca o incercare de a ridica miza si de a pune presiuni suplimentare asupra delegatiei ucrainene.

Dar nu vom ceda acestei presiuni. Vom aborda aceste discutii cu o abordare foarte simpla. Mergem acolo sa ascultam ce are de spus Rusia si le vom spune ce parere avem despre toate acestea”, a declarat Kuleba.

„Ucraina nu cade. Sangeram, dar continuam sa ne aparam cu succes”, a mai spus ministrul, ca replica la amenintarile Rusiei, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a ordonat Armatei Ruse sa-si puna fortele nucleare in alerta maxima.

Primarul Kievului: „Suntem puternici”

Primarul Kievului, Vitali Klitscho, a declarat ca Kievul este inceronjurat de soldatii rusi, iar evacuarea civililor este imposibila acum „deoarece toate caile sunt blocate.”

„Ne aflam la granita unei catastrofe umanitare. In acest moment, avem electricitate, avem apa si incalzire in casele noastre. Dar infrastructura este distrusa pentru a livra alimente si medicamente”, a declarat Vitali Klitscho, pentru Associated Press.

„De aceea, mesajul pentru toata lumea este: Sustineti Ucraina impreuna… Suntem puternici. Fiecare ucrainean este mandru ca este independent, mandru ca este ucrainean si suntem mandri ca avem propria noastra tara”, a mai spus primarul Capitalei Ucrainei.