Protestatarii AUR au fortat intrarea in curtea Parlamentului. SPP a blocat intrarile: ”Este o diversiune a autoritatilor”

Protestatarii AUR au intrat in curtea Parlamentului. Liderul AUR, George Simion, a anuntat ca protestatarii vor merge la sediul Guvernului sa protesteze. In tot acest timp, protestatarii adunati in jurul Parlamentului au intrat in curtea Senatului si incearca sa forteze intrarea in Parlament. Este vorba despre cateva sute de persoane.

„In legatura cu patrunderea unor persoane in curtea Palatului Parlamentului, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

La acest moment, prin echipele noastre de dialog, indrumam persoanele sa paraseasca zona exterioara a institutiei. Pana in prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forta sau mijloacele din dotare.

Publicitate

Facem apel catre participanti sa coopereze cu jandarmii, sa respecte indrumarile acestora si sa se indrepte catre iesirea din curtea institutiei, prin zona indicata de fortele de ordine”, se arata in documentul citat.

Pe de alta parte, liderul AUR, George Simion a transmis ca au fost 15.000 de persoane la protest, dintre care 2.000 au fost de la AUR.

Articolul continuă după reclame

„15.000 de oameni sunt in strada. Parlamentarii nu au votat legea certificatului verde. De pe 8 noiembrie au dus pe ordinea de zi in Parlament aceasta lege. Ieri presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a propus ca Ciuca sa isi asume raspunderea. Noi respingem aceasta decizie. Din 15.000 de protestatari 2000 au fost de la AUR. Stiu ca un parlamentar PSD a incitat. Protestul a fost incheiat. O sa facem proteste in fata la PSD. Instigatorul care a facut asta sa raspunda”, a spus Simion.

”Da, m-au rugat domnii jandarmi sa iesim din curtea Senatului. Da, domnule, iesim”, a spus Simion.

Claudiu Tarziu sustine ca protestatarii au fost lasati sa intre in curtea Senatului.

”Este o diversiune a autoritatilor. Au fost lasati sa intre in curtea Senatului, ca apoi jandarmii sa reprime protestul. Nu i-a adus domnul Simion la usa Parlamentului, el i-a chemat sa protesteze in strada, ceea ce este altceva.”, a spus Claudiu Tarziu.

In jurul pranzului, au ramas cam 100 de oameni la protest.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.