Prognoza meteo pentru prima saptamana de toamna. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM), a emis prognoza meteo pentru prima saptamana din luna septembrie. Potrivit meteorologilor, toamna debuteaza cu temperaturi ridicate.

Cum va fi vremea in urmatoarele zile:

Prognoza meteo VINERI

In Tara

Vremea va fi in general frumoasa, iar din punct de vedere termic, local, in sud si sud-est si calduroasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea si doar dupa-amiaza, in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, vor fi innorari temporare si pe arii restranse ploi slabe, de scurta durata, dar izolat posibil si in extremitatea de sud-est a teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, trecator cu unele intensificari ziua in Baragan, sudul Moldovei si in Carpatii de Curbura. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 si 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 6…8 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 20…22 de grade pe litoral. Dimineata si noaptea, indeosebi in centrul tarii, pe arii restranse se va semnala ceata.

In Capitala

Vremea va fi frumoasa si cu valori termice apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi mai mult senin si vantul slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 30 de grade, iar cea minima va fi de 14…17 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

In Tara

Vremea va fi in general frumoasa, dar si calduroasa in sudul si sud-estul tarii. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari temporare in a doua parte a zilei la munte – in special in Carpatii Meridionali, unde izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari pe litoral. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 si 31 de grade, pe alocuri mai ridicate -pana la 33 de grade- in Campia Romana; minimele termice vor fi cuprinse intre 7…8 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 20…22 de grade pe litoral. La sfarsitul noptii, izolat se va forma ceata.

In Capitala

Vremea va fi calduroasa, cu valori termice diurne in crestere usoara fata de ziua anterioara, astfel ca maxima va fi de 31…32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 15…17 grade, anunta ANM.

Prognoza meteo DUMINICA

In Tara

Vremea va deveni in general instabila. In jumatatea de nord-vest a tarii, innorarile se vor accentua treptat incepand din orele amiezii, aria fenomenelor de instabilitate atmosferica (averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului) se va extinde, iar pe alocuri valorile termice vor fi usor mai scazute decat in ziua anterioara (dar apropiate de normele perioadei). Pe arii restranse cantitatile de apa vor fi insemnate si izolat vor fi posibile vijelii si grindina. In restul teritoriului, vremea va fi calduroasa, ziua cerul va fi variabil, dar in cursul noptii probabilitatea pentru manifestari de instabilitate va creste. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 de grade in Maramures si in jurul a 33 de grade in sudul Munteniei si sud-estul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse in general intre 12 si 20 de grade.

In Capitala

Vremea va fi in continuare calduroasa, astfel ca temperatura maxima va fi de 32…33 de grade, iar minima de 17…18 grade. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, insa noaptea vor fi perioade cand innorarile se vor accentua si va creste probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Prognoza meteo LUNI

In Tara

Vremea se va racori si in jumatatea de sud-est, astfel ca valorile termice se vor situa in marea lor majoritate in jurul celor specifice datei, cu maxime in general intre 23 si 29 de grade si minime cuprinse intre 6…7 grade in depresiuni si 20…21 de grade pe litoral. In regiunile sudice si sud-estice, precum si in zonele montane si submontane vor fi innorari temporare si local averse, posibil insotite de descarcari electrice, iar izolat, cu probabilitate mai mare in Oltenia si in Carpatii Meridionali, cantitatile de apa vor fi insemnate. In restul teritoriului, cerul va fi partial noros si pe spatii mici va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in est si in sud-est si pe alocuri in extremitatea vestica a tarii si la munte si doar izolat in celelalte zone. Pe areale restranse, in a doua parte a noptii se va forma ceata.

Citeste continuarea pe romaniatv.net.