Profetia lui Mihai Tudose s-a adeverit: „Era singurul care nu stia”

Mihai Tudose, fostul premier al Romaniei a prezis in urma cu o saptamana ca Ludovic Orban nu va mai fi prim- ministru. Se pare ca profetia s-a adeverit, iar Tudose a comentat ironic pe aceasta tema.

Eu v-am spus de acum o saptamana ca toata lumea stie ca Ludovic Orban n-o sa mai fie prim-ministru. Si ca Ludovic Orban este singurul care n-a aflat. Inteleg ca acum a aflat si el. I-o fi spus cineva cand a intrat in Guvern «vezi ca de azi nu mai esti». Mai sunt cazurile acelea cu un cetatean care castiga la lotto, si cand afla ca a castigat, il lasa inima si moare. El (Orban-n.r.) a aflat ca a castigat alegerile si si-a dat demisia de emotie. Haotic ca intotdeauna. Pana la urma deconteaza tot ce a facut.

Daca a spus ceva adevarat in speech-ul acela de demisie a fost ca Romania in ultimul an s-a confruntat cu o situatie foarte grava. Situatia foarte grava a fost Guvernul lui. Cred ca cineva i-a spus «tu vrei sa demisionezi dar nu-ti dai seama».

Publicitate

O voce interioara, a avut o revelatie. S-au intalnit azi. El si cu vocea lui interioara. Sa fii cap de lista la Bucuresti, Premier, Presedinte de partid si sa iesi pe locul 3? Demisia trebuia sa si-o dea de la partid. Ludovic Orban a zis foarte clar ca partidul care castiga alegerile trebuie sa dea premierul. Dar nu o data, de vreo 3-4 ori a zis asta, ca nu se poate altfel. Pe vremea aia probabil vocea lui interioara ii spunea ca el o sa castige alegerile. Nu stiu acum cum o sa impace declaratiile de atunci cu declaratia de acum ca el va trebui acum (…) sa vada cum face o majoritate stabila care sa guverneze”, a spus Mihai Tudose.

Ludovic Orban a demisionat din functia de prim-ministru

Ludovic Orban a transmis luni seara ca demisioneaza din functia de premier.

Romania are nevoie de un Guvern responsabil, care sa reprezinte vointa cetatenilor romani si decizia mea de astazi vreau sa arate foarte clar: ca nu ma cramponez de functie.

Imi inchei mandatul de premier dupa un an si o luna in care Romania s-a confruntat cu o perioada extrem de dificila. Romanii alaturi de ceilalti cetateni ai lumii s-au confruntat cu o pandemie si criza economica fara precedent.

Plec din functia de premier cu constiinta datoriei implinite. Am incercat sa gasim raspunsurile potrivite la toate provocarile.

Pe 6 decembrie romanii au decis componenta viitorului parlament. Obiectivul este de a construi o majoritate care sa nu contina PSD, de a a fi implicat in negocierile viitoare.

Guvernul va fi condus de un menbru al cabinetului ce va fi desemnat de presedintele Romaniei. Vreau sa spun clar. Demisia mea sa arate un lucru limpede: nu ma cramponez de nicio functie. Pentru mine interesul Romaniei este deasupra PNL si ale intereselor mele personale.

Le multumesc celor care au fost alaturi de noi in grelele batalii din acest an. De asemenea vreau sa transmit cetatenilor ca orice masura pe care am luat-o, chair daca a generat efecte nefavorabile a fost luata cu un singur scop: de a apara sanatatea si viata si locuri de munca.”, a spus Ludovic Orban.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.