Probleme mari pentru Novak Djokovic ! Sportivul este acuzat de fals in declaratie si risca 12 luni de inchisoare

Sportivul sarb Novak Djokovic nu este sigur ca va mai participarea la Australian Open. Tenismenul are mari probleme in Australia din cauza vizei sale de calatorie, sportivul de pe locul 1 ATP fiind nevaccinat.

Novak Djokovic risca pana la 12 luni de inchisoare!

Chiar daca a castigat procesul cu autoritatile, tenismenul a fost din nou arestat. Publicatia australiana The Age scrie ca Novak Djokovic este suspect ca ar fi mintit in formularul completat la intrarea in Australia.

Sportivul sarb a declarat pe propria raspundere ca nu a calatorit cu 14 zile inainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Acesta era la Belgrad pe 16 decembrie, cand a fost testat pozitiv cu COVID-19, dar ar fi zburat in Spania imediat dupa Craciun, lucru pe care nu l-ar fi mentionat.

Sursa citata mai sus scrie ca Guvernul din Australia analizeaza cazul sportivului care detine noua titluri la Australian Open, record all-time, si urmeaza sa ia o decizie cel tarziu miercuri. Daca a completat cu buna stiinta gresit acel formular, Djokovic risca sa stea dupa gratii pana la 12 luni.

„Sunt multumit si recunoscator ca judecatorul a intors anularea vizei. In ciuda a tot ceea ce s-a intamplat, vreau sa raman si sa incerc sa concurez la Australian Open. Raman concentrat pe asta.

Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem in fata fanilor minunati. Deocamdata nu pot spune mai multe, dar va multumesc tuturor pentru ca m-ati sustinut in aceste momente si m-ati incurajat sa raman puternic”, a scris Djokovic, pe Twitter.