Printesa de Wales ii aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a.

Rochia regala de doliu este guvernata de protocoale stricte, iar asta se extinde la bijuterii. Pentru cortegiul funerar al Reginei din 14 septembrie, Printesa de Wales i-a adus un omagiu regretatului monarh purtand Brosa Majestatii Sale cu Diamante si Frunze de Perle, care prezinta trei perle mari in centrul unei frunze pavate cu diamante. Se spune ca Elisabeta a II-a a purtat-o o singura data, la un concert la Seul, cu ocazia implinirii varstei de 73 de ani. Totusi, a atras atentia adeptilor stilului regal din nou in 2017, cand ducesa de Cambridge a imprumutat-o pentru o aparitie la Ypres, Belgia, pentru a comemora 100 de ani de la Batalia de la Passchendaele.

Intre timp, cerceii lui Kate au onorat-o pe Diana, Printesa de Wales – al carei titlu la luat dupa moartea Reginei, pe 8 septembrie. Daruiti initial Dianei de Collingwood Jewelers inainte de nunta ei cu Printul Charles, in 1981, cerceii picatura de perle au devenit favoritii printesei, pe care i-a imperecheat adesea cu tiara cu nod a reginei Maria. Ducesa de Cambridge a urmat exemplul in timpul mai multor banchete de stat la Palatul Buckingham de-a lungul anilor, dar a purtat cerceii intr-unul dintre portretele ei de 40 de ani , realizat de fotograful Vogue Paolo Roversi.

Pe langa faptul ca sunt un cadou personal al Reginei, brosa si cerceii sunt, de asemenea, simboluri ale durerii; perlele au fost asociate cu doliu reginei Victoria, stra-stra-bunica reginei Elisabeta. Este cunoscut faptul ca regretatul monarh nu a mai purtat niciodata culoarea dupa moartea printului Albert, iubitul ei sot, inclusiv pietre pretioase. In locul safirelor, smaraldelor si rubinelor, Victoria a preferat exclusiv perle, cimentand asocierea acestora din urma cu lacrimile.