Presa din Ucraina. Un participant la negocierile pentru pace a fost executat pentru tradare

​Potrivit presei din Ucraina, un membru al delegatiei ucrainene la prima negociere cu rusii de la Gomel ar fi fost ucis de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU), fiind suspectat de tradare. Acest lucru il sustine si un deputat ucrainean din partidul lui Zelenski.

Oleksandr Dubinsky a scris pe Telegram ca „in timpul detentiei sale de catre SBU, Denis Kireev, a fost ucis, fiind suspectat de tradare.

„Cum a intrat in delegatia ucraineana pentru negocieri cu ocupantii – chiar vreau sa aflu de la Biroul Presedintelui?”, a scris deputatul pe Telegram.

Potrivit deputatului, Denis Kireev a lucrat intre 2006 si 2008 la SCM Finance, unde a ocupat functia de director general adjunct. Urmatorul loc de munca a fost compania austriaca GROUP SLAV AG cu sediul in Viena. In acelasi timp, intre 2006 si 2012, Denis Kireev a fost si membru al Consiliului de Supraveghere al Ukreximbank. Din 2010 pana in 2014, el a ocupat functia de prim-vicepresedinte al Consiliului de administratie al Oschadbank.

Informatia este publicata si RIA Novosti, care citeaza surse politice apropiate puterii precizand ca Kireev ar fi fost impuscat. Potrivit acestora, Serviciul de Securitate avea date clare despre tradarea lui Kireev, inclusiv conversatii telefonice.

Pana la aceasta ora informatia nu a fost confirmata si oficial de autoritati.