Portretul nevazut al Reginei Elisabeta a II-a, dezvaluit inainte de inmormantare

Un portret nevazut pana acum al Reginei zambind stralucitor a fost lansat de Palatul Buckingham in ajunul inmormantarii ei.

Realizat de fotograful Ranald Mackechnie in mai inainte de sarbatorile Jubileului de platina, fotografia o arata pe regretata regina imbracata in albastru la Castelul Windsor.

Portretul ei radiind in fata camerei a fost lansat in timp ce printul Consort a adus un omagiu televizat duminica seara, amintindu-si „ochii albastri minunati” si „zambetul de neuitat”.

Pe langa colierul ei preferat de perle cu trei fire, in portret, Regina a purtat brose acvamarin si diamante, care au fost un cadou de 18 ani de la tatal ei, George al VI-lea, in 1944.

Ea a purtat brosele atunci cand s-a adresat natiunii la cea de-a 75-a aniversare a Zilei VE in 2020 si pentru discursul ei televizat cu privire la Jubileul de diamant din 2012.

Dl Mackechnie a realizat, de asemenea, portretul Jubileului de platina al Reginei, care a fost lansat in iunie pentru a marca inceputul sarbatorilor nationale pentru domnia ei de 70 de ani, cea mai lunga dintre toate domniile britanice.

Regina va fi inmormantata impreuna cu regretatul ei sot, Ducele de Edinburgh, la capela memoriala Regele George al VI-lea, situata in incinta Capelei Sf. Gheorghe.

Placa ei de marmura va fi gravata ELIZABETH II 1926-2022.