Olena Zelenska, sotia presedintelui Ucrainei, mesaj cutremurator dupa o luna de razboi: „Acum exact o luna, ne-au trezit sunetele exploziilor care nu s-au oprit de atunci”

Olena Zelenska, sotia presedintelui Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj cutremurator pe contul sau de socializare.

„Timpul zboara altfel in razboi. Am imbatranit cu zece ani. Am invatat sa diferentiem sunetele artileriei, am intalnit criminali de razboi care ucid civili in mod deliberat.

Acum exact o luna, ne-au trezit sunetele exploziilor care nu s-au oprit de atunci. Ne-am trezit intr-o realitate diferita in care razboiul a intrat in casele noastre. Timpul zboara altfel in razboi. Am imbatranit cu zece ani. Am invatat sa diferentiem sunetele artileriei care sosesc in timpul bombardamentelor. Nu ne-am confruntat doar cu un agresor rus, ci am intalnit criminali de razboi care ucid civili in mod deliberat. Ei ucid copii – 121 de copii morti – 121 de rani in inimile noastre care nu se vor vindeca niciodata. Civilii ucisi de bombardamentele inamicilor zac in gropile comune de la Mariupol, Irpen, in curtile propriilor noastre case. Sute de mii de oameni ai nostri sunt lipsiti de orice mijloc de comunicare de catre inamic – in subsolurile regiunilor Mariupol, Kiev si Harkov.

Publicitate

Peste zece milioane de refugiati au fost fortati sa se mute in alte regiuni sau tari. Oamenii care aveau case, locuri de munca si planuri au pierdut totul – si acum depind de ajutorul umanitar. Treisprezece spitale distruse si 246 de spitale bombardate reprezinta de asemenea vietile cuiva carora le-a fost luat dreptul de a primi tratamentul necesar. Sase medici au fost ucisi, iar saisprezece au fost raniti.

Totusi, medicii nostri continua sa salveze vieti chiar si in aceste conditii dure. Si peste 15.000 de bebelusi s-au nascut in subsolurile spitalelor. 291 de scoli au fost avariate sau demolate. Cu toate astea, copiii nostri invata in adaposturi pentru ca vor avea nevoie de cunostinte in viata lor pasnica, pe care, fara indoiala, o vor avea in curand. Cat timp traim, exista intotdeauna acel „inca”. Atat timp cat vom trai, putem reconstrui ceea ce a fost distrus; putem vindeca suferinta si sa devenim versiuni mai bune si mai puternice ale noastre. Asa ca, trebuie sa traim!”.

„Luna aceasta am descoperit ceva despre noi. Am invatat cum ne unim intr-o clipa si sa ripostam. Cat de altruist ajutam si impartasim putinul pe care il avem. Ca nu renuntam niciodata. Am dovedit cat de mult ne iubim familiile si prietenii. Cat de mult pretuim orasele si strazile noastre iubite. Cu cata pasiune ne iubim tara. Si ca toti suntem ucraineni – indiferent de regiune, nationalitate sau limba”.

„Vreau sa ma inclin in fata voastra tuturor – indiferent daca purtati in prezent o arma sau un copil. Pentru ca voi sunteti cei care salvati Ucraina si intreaga Lume: acest razboi este la marginea Europei”.

„Multumesc lumii si Europei, care intelege asta si au devenit gardieni pentru femeile si copiii nostri. Inca auzim exploziile la ferestrele noastre. Dar curand, ele vor deveni focuri de artificii victorioase”, a spus Olena Zelenska.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.