Olena Zelenski, mesaj emotionant dupa apelul postat de sotul ei, presedintele Ucrainei: “Noi suntem armata, armata suntem noi”

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei a transmis un de incurajare a cetatenilor, cu care va ramane in istorie.

”Suntem de neinvins!(…) Noi vom lupta atata timp cat va fi nevoie pentru a elibera tara. Daca deja copiii se nasc in buncare, chiar si atunci cand bombardamentul continua, atunci inamicul nu are nicio sansa in acest razboi, nu e nicio indoiala. Faptul ca Ucraina a fost gata sa se apere si solidaritatea tuturor, curajul a stricat planul ocuparii tarii noastre. (…) Diplomatii nostri s-au luptat non-stop pentru ca toate statele Europei sa fie de acord sa accepte o decizie importanta si serioasa: sa deconecteze Rusia de la SWIFT. Am obtinut si aceasta victorie! Vor fi miliarde si miliarde de pierderi pentru Rusia, un pret concret pentru aceasta agresiune lasa”, a spus presedintele Ucrainei.

Sotia sa. Olena, a postat pe Instagram un mesaj de incurajare pentru ucraineni. Mesajul este insotit de o imagine cu un copil care s-a nascut in intr-un buncar din Kiev.

„Acest copil (o fetita-n.r) s-a nascut in adapostul anti-bomba Kiev. Aceasta (n.r.-nasterea lui) trebuia sa aiba loc in conditii complet diferite, sub un cer linistit. Asta ar trebui sa vada orice copil. Dar, ideea e, ca in ciuda razboiului, langa ea au fost medici, iar pe strazi sunt oameni grijulii pentru ca ea sa fie aparata si protejata.
Aceasta avea sa se petreaca in cu totul alte conditii, pe cer linistit. Este ceea ce ar trebui sa vada copiii.

Pentru ca voi sunteti incredibili, dragi compatrioti!

In acele doua zile, ati devenit cu totii o armata. La metrou, adaposturi anti-bomba, cu copii si animale de companie (pentru ca nu-ti lasi fratii mai mici) – va faceti treaba, aveti timp sa aveti grija si de altii, sa va ajutati unul pe celalalt.

Ne reunim pe retelele sociale pentru a proteja casele si a ajuta vecinii singuri.

Ofera-ti casa celor care au nevoie de adapost. (…)

Doneaza sange pentru soldati si victime.

Raportati miscarea vehiculelor inamice.

Si, desigur, ajutati Fortele Armate, care lupta pe toate fronturile. Zile intregi, puteti cheltui bani „eSupport” pentru a ajuta armata (acest lucru se poate face in aplicatia „Actiune”).

Noi suntem armata, armata suntem noi.

Si copiii nascuti in adaposturi anti-bomba vor trai intr-o tara pasnica care s-a aparat. 💙💛”, a scris Olena Zelenski pe reteaua de socializare.