O noua runda de discutii Rusia – Ucraina

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat ca nu stie inca cand va avea loc a doua runda de negocieri cu partea rusa. El a mentionat ca partea ucraineana este pregatita pentru negocieri, dar nu pentru acceptarea ultimatumurilor.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat mai devreme ca delegatia rusa intentioneaza sa soseasca la locul discutiilor miercuri seara.

Potrivit acestuia, Vladimir Medinsky ramane seful delegatiei. Peskov a confirmat ca exista „un anumit element de informatii contradictorii” cu privire la data discutiilor.

„In aceasta dupa-amiaza, la sfarsitul dupa-amiezii, delegatia noastra va fi la locul sau in asteptarea negociatorilor ucraineni”, a spus Peskov intr-o conferinta telefonica cu reporterii.
„Delegatia noastra va fi pregatita sa continue conversatia in seara asta”.

Peskov a refuzat sa ofere locatia eventualelor discutii. Luni, au avut loc discutii intre delegatiile ucrainene si ruse in Belarus, nu departe de granita cu Ucraina. Cele doua parti au discutat despre o potentiala incetare a focului, potrivit unui consilier prezidential ucrainean, dar nu au dat niciun rezultat concret, scrie BBC.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a spus ca nu poate prezice daca delegatia ucraineana se va prezenta, adaugand: „speram ca se va intampla”.

Surse din agentiile de presa ruse au raportat ca negocierile de miercuri sunt putin probabile, deoarece partea ucraineana nu si-a confirmat inca participarea.