Ministrul rus de externe Serghei Lavrov avertizeaza ca al treilea razboi mondial va fi „nuclear si distructiv”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat ca un al treilea razboi mondial va fi „nuclear si distructiv”.

Lavrov a spus ca Rusia, care a lansat ceea ce numeste o operatiune militara speciala impotriva Ucrainei saptamana trecuta, s-ar confrunta cu un „pericol real” daca Kievul ar dobandi arme nucleare, informeaza The Independent.

Articolul continuă după reclame

Ministrul rus a declarat  la Conferintea de dezarmare ca se iau toate masurile pentru a se asigura ca Ucraina nu isi asigura arsenal nuclear.

Publicitate

De asemenea, ministrul rus de externe a ironizat amenintarea cu sanctiuni, spunand ca Occidentul le va impune indiferent de evenimente.

„Colegii nostri europeni, americani, britanici nu se vor opri si nu se vor calma pana nu isi vor epuiza toate posibilitatile pentru asa-zisa ‘pedepsire a Rusiei’. Deja ne ameninta cu tot felul de sanctiuni sau, dupa cum se spune acum, cu ‘mama tuturor sanctiunilor’ ”, a spus Lavrov, citat de Reuters.

“Ei bine, ne-am obisnuit. Stim ca oricum se vor impune sanctiuni, in orice caz. Cu sau fara motiv.”

Stire in curs de actualizare

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.