Nicolae Ciuca, reactioneaza dupa ce Ministerul rus al Apararii a anuntat ca Romania se afla in topul tarilor care trimit mercenari in Ucraina

Premierul Nicolae Ciuca a comentat miercuri acuzatiile venite din Rusia potrivit carora Romania ar trimite mercenari in Ucraina sau i-ar antrena in tara. Exista multe informatii din domeniul fake news, a spus prim-ministrul.

”Nu exista astfel de date, nici nu incape discutia (n.r. despre informatia potrivit careia mercenarii se antreneaza pe teritoriul Romaniei)… ii rog pe cetatenii romani sa aiba grija de unde se informeaza… exista multe informatii care fac parte din domeniul dezinformarii, al fake news-ului, al propagandei”, a declarat premierul Nicolae Ciuca.

Premierul a mai comentat si zvonurile potrivit carora avioanele MiG-21 LanceR sunt tinute la sol in Romania pentru a putea fi trimise in Ucraina. „Absolut deloc… ele nu au fost scoase din uz”, a explicat premierul care a spus ca avioanele nu mai sunt folosite din cauza problemelor tehnice.

Pe 15 aprilie, MApN a decis sa suspende toate zborurile cu avioanele MiG-21 LanceR din cauza accidentelor in care au fost implicate aceste aeronave.

Ministerul rus al Apararii a transmis ca Romania se afla in topul tarilor care trimit mercenari in Ucraina pentru a lupta impotriva Federatiei Ruse.