Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO, a facut anuntul : „Federatia Rusa va continua acest asalt pe trei directii strategice”

Mircea Geoana, secretarul general adjunct NATO, a vorbit despre situatia din Ucraina.

„„Nu anticipam riscuri la adresa tarilor aliate. Federatia Rusa are astazi in Ucraina blocate 75% din totalul fortelor sale militare si nu anticipam, inclusiv din acest punct de vedere, riscuri la adresa securitatii tarilor aliate. Suntem foarte preocupati de faptul ca, in pofida unui inceput de dialog diplomatic, semnalele sunt ca Federatia Rusa va continua acest asalt pe trei directii strategice, in jurul Kievului, in est si in sud, si din pacate anticipam ca acest conflict va mai dura, amplificand numarul de victime, amplificand victimele civile, adevarate acte de razboi, si suntem evident in deplin acord cu Curtea Penala Internationala care a declansat o ancheta cu privire la crime de razboi efectuate de catre Federatia Rusa”, a declarat Mircea Geoana.”, a declarat Mircea Geoana, secretar general adjunct al NATO.

Geoana, despre interdictia de zbor deasupra Ucrainei

Publicitate

„Saptamana viitoare vom avea un summit al liderilor NATO, presedintele Biden, premierul Trudeau si liderii europeni se vor intalni la sediul NATO si vom discuta si vom deceide probabil continuarea acordarii de sprijin militar, financiar si umanitar Ucrainei eroice. In acealsi timp, noi ca lideri ai NATO avem si responsabilitatea de a veghea ca, in paralel cu sprijinul pentru ucraineni, sa veghem astfel incat sa nu transformam un razboi deja complicat intr-o coflagratie la nivel mondial intre o alianta nucleara si o putere nucleara”.

Ce ar insemna o interdictie de zbor.

„Au fost foarte multe discutii, inclusiv declaratii, solicitari din partea liderilor Ucrainei, politicieni din tarile NATO, care sustin ca ar trebui sa facem mai mult pentru Ucraina. Suntem de acord, putem sa facem mai mult, dar in acelasi timp trebuie sa fim atenti la modalitatile in care facem acest lucru, pentru ca o zona de interdictie aeriana inseamna in fapt ca ea trebuie sa implementata si asigurata de catre NATO, ceea ce inseamna ca trebuie sa tragem in avioane rusesti, trebuie sa bombardam aeroporturi rusesti sau din Belarus, inseamna de fapt un act de razboi direct cu Federatia Rusa”, a mai declarat Mircea Geoana.

Si premierul Nicolae Ciuca a vorbit despre razboiul din Ucraina.

“Razboiul a revenit in prim-planul istoriei Europei iar dreptul international a fost intre paranteze, odata cu agresiunea declansata de Rusia pentru invadarea Ucrainei/Adevarate crime impotriva umanitatii, crime de razboi care caracterizeaza aceasta actiune a Rusiei impotriva democratiei, impotriva occidentului, si de ce nu, impotriva lumii”, a declarat prim-ministrul Romaniei.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.