Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a facut anuntul dupa amenintarea Rusiei cu sanctiuni

MOSCOVA, 22 feb (Reuters) – Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a ironizat marti amenintarea cu sanctiuni, spunand ca Occidentul le va impune indiferent de evenimente si descriind raspunsul la recunoasterea de catre Rusia a doua regiuni ucrainene separatiste ca fiind previzibil.

„Colegii nostri europeni, americani, britanici nu se vor opri si nu se vor calma pana nu isi vor epuiza toate posibilitatile pentru asa-zisa ‘pedepsire a Rusiei’. Deja ne ameninta cu tot felul de sanctiuni sau, dupa cum se spune acum, cu ‘mama tuturor sanctiunilor’ ”, a spus Lavrov, citat de Reuters.

“Ei bine, ne-am obisnuit. Stim ca oricum se vor impune sanctiuni, in orice caz. Cu sau fara motiv.”

Sanctiunile Marii Britanii vor lovi Rusia foarte puternic

Boris Johnson spune ca sanctiunile Marii Britanii vor afecta „interesele economice care au sprijinit masina de razboi a Rusiei”.

„Vor lovi Rusia foarte puternic si sunt multe lucruri pe care le vom face in cazul unei invazii. Fara indoiala ca, daca companiile rusesti sunt impiedicate sa stranga capital pe pietele financiare din Marea Britanie, daca dezlipim fatada proprietatii rusesti asupra companiilor, asupra proprietatii, va incepe sa doara”, a mai declarat Johnson.