Ministrul Muncii, anunt despre cresterea varstei de pensionare

Marius Budai, ministrul Muncii a vorbit despre cresterea varstei de pensionare in Romania, dar si a cumulului pensiei cu salariul.

Reprezentantul Guvernului a declarat ca nu este de acord cu majorarea varstei de pensionare si sustine faptul ca aceasta nu este o idee buna, pentru ca inainte de asta, e nevoie de o crestere in ceea ce priveste speranta de viata sanatoasa a populatiei.

„Eu am spus foarte clar ca nu sustin o majorare a varstei de pensionare. Eu cred ca in Romania avem cu totul si cu totul alte prioritati si anume sa crestem speranta de viata intai si mai ales speranta de viata sanatoasa.

Publicitate

Pentru ca in Romania acum e 59 de ani si sase sau opt luni speranta de viata sanatoasa si 70 de ani si sase luni speranta de viata la barbati.

Pai se discuta de cresterea varstei la 70 de ani. E cinic, eu nu voi face asa ceva”, a declarat ministrul muncii, citat de primatv.ro.

Articolul continuă după reclame

Totusi, Marius Budai sustine cumulul pensiei cu salariul inclusiv la stat, cu conditia ca salariatii sa se fi pensionat la varsta standard de pensionare.

Ministrul Muncii, Marius Budai, intrebat daca pensiile vor creste cu 15%

Marius Budai (PSD), ministrul Muncii, a spus joi la Antena 3 ca pozitia PSD este ca majorarea pensiilor sa fie cu ”cel putin 10%”, dar e refuzat sa raspunda la intrebarile repetate ale moderatorului daca e posibila o crestere cu 15%, asa cum a cerut presedintele Klaus Iohannis.

Budai a spus ”raman rezervat” atunci cand a fost intrebat despre o posibila crestere cu 15% a pensiilor, adaugand ”sa nu ne jucam cu sperantele seniorilor nostri”.

Ministrul Budai a mai spus ca ”nu se pot creste pensiile diferentiat, ar fi neconstitutional”.

”Cat de serioase sunt aceste propuneri ale PNL care mi-au cerut demisia cand am anuntat o crestere de 10% a pensiilor?”, a intrebat Budai.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.