Ministerul rus al Apararii, anunt de ultim moment: „Exercitiul fortelor strategice de descurajare a fost planificat”

Sambata, 19 februarie, sub conducerea presedintelui rus Vladimir Putin, vor avea loc exercitii regulate ale fortelor strategice ale Federatiei Ruse. Dupa cum a raportat vineri, 18 februarie,  Ministerul Apararii, in cadrul acestora vor fi efectuate lansari de rachete balistice si de croaziera.

Exercitiile vor implica „triada nucleara” a Rusiei

„Pe 19 februarie, sub conducerea comandantului suprem al Fortelor Armete Ruse, V.V. Putin, va avea loc un exercitiu planificat al fortelor strategice de descurajare, in timpul caruia vor fi lansate rachete balistice si de croaziera”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului rus al Apararii, citat de Ria Novosti.

La exercitiu vor participa Fortele Aerospatiale, Districtul Militar de Sud, Fortele de Rachete Strategice, precum si Flotele de Nod si a Marii Negre, mai mentioneaza ministerul.

„Exercitiul fortelor strategice de descurajare a fost planificat pentru a verifica gradul de pregatire a comandei militare si a echipelor de lansare, a echipajelor de pe navele de razboi si de pe purtatoarele de rachete strategice, precum si siguranta armamentului fortelor strategice nucleare si non-nucleare”, potrivit comunicatului.