Ministerul Apararii, prima declaratie dupa ce un parasutist militar a murit la Buzau, in timpul antrenamentelor.

Un parasutist militar si-a gasit sfarsitul la Buzau, in timpul unui exercitiu de rutina. Medicii sositi la fata locului nu au mai putut face nimic pentru barbatul care a lasat in urma sa un copil.

Ministerul Apararii, prima reactie dupa decesul parasutistului.

MApN a confirmat ca parasutistul militar, Cosmin Constantin Scortea, a decedat in timpul manevrei de aterizare, in jurul orei 14:00.

”O veste trista pentru Armata Romaniei. Un camarad a decedat pe timpul unui exercitiu de parasutare. Capitanul Cosmin Constantin Scortea, din Baza 71 Aeriana Campia Turzii, si-a pierdut viata miercuri, 25 mai, in urma unui accident survenit pe timpul unui exercitiu de parasutare pe Aerodromul din Boboc.

Accidentul a survenit in jurul orei 14.00, pe timpul executarii manevrelor de aterizare. Ofiterului i-a fost acordat primul ajutor la fata locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstantelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, seful Statului Major al Fortelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Capitanul Cosmin Constantin Scortea, in varsta de 38 de ani, era angajat in Ministerul Apararii Nationale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parasuta BG-7M. Era casatorit si avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate in unitatile militare din tara ceremonii de comemorare a ofiterului. Conducerea Ministerului Apararii Nationale este alaturi de familia indoliata si transmite, in numele intregului personal, sincere condoleante familiei militarului cazut”, a informat MApN.