Mihai Nesu, marturisiri cutremuratoare: „Omul cand nu trece prin greutati crede ca e invincibil”.

Mihai Nesu, fostul fotbalist, a fost protagonistul unui reportaj cutremurator difuzat in emisiunea ”Fita cu Adita” de pe canalul de Youtube ”theXclusive”, realizat pe santierul centrului de recuperare pe care il construieste.

Pe data de 10 mai 2011 Mihai Nesua cazut la pamant dupa un duel cu un coechipier.

O fractura de vertebre l-a imobilizat pentru totdeauna in scaun cu rotile. Sotia acestuia a divortat la cateva luni dupa accidentul fostului jucator de fotbal. Chiar daca a trecut prin momente umplite, necazurile nu i-au frant speranta. Mihai Nesu spune ca este un om fericit. Fostu fotbalist a povestit cum s-a schimbat viata lui de la accident incoace.

Mihai Nesu: ”Cand esti linistit sufleteste, toate merg bine”

”Fiind sanatos dar cu mintea stramba e foarte greu. Ajungi la o prapastie si atunci, mai bine sa ajungi intr-o groapa mai mica si sa te ridici sa nu ajungi in prapastie, pentru ca de acolo foarte greu mai iesi.

Publicitate

Sunt fericit, foarte fericit. Toate intamplarile din viata mea au avut rostul lor, dar in special ultimii 4,5 ani, practic dupa primii ani dupa accident viata mea s-a schimbat in bine si din punct de vedere sufletesc, dar si fizic pentru ca sunt mult mai bine acum.

Au fost o multime de momente si ganduri cand am crezut ca e prea greu, ca m-am saturat, dar mereu a aparut asa cate o portita. Cand simteam ca nu mai pot Dumnezeu ma aducea pe un drum pe care iar imi crestea speranta si nadejdea. Cand esti linistit sufleteste toate merg bine”, a marturisit Mihai Nesu.

”In lume nu exista lucruri rele, dar noi avem asteptari si idealuri, alt desing al vietii noastre, si atunci cand se intampla ceva care nu era in planul nostru ni se pare ca s-a intamplat ceva rau, dar practic orice rau are rolul lui si nu e rau pana la urma.

Omul cand nu trece prin greutati crede ca e invincibil si ca singur poate sa rezolve orice. Eu nu am avut greutati pana la accident si viata mea s-a derulat foarte bine, fotbalist profesionist, cu un salariu destul de mare, nu prea intelegeam ce sunt greutatile.

Articolul continuă după reclame

Imi amintesc ziua aceea, sigur ca-mi amintesc. Eram pe sfarsitul antrenamentului, ultimul antrenament inainte de vacanta. Asa s-a intamplat sa fie, chiar daca la inceput toata lumea zicea ca e un blestem, ca e o nenorocire, dar prin ce s-a intamplat in ultimii ani tot accidentul a avut un sens”, a mai spus Mihai Nesu in cadrul emisiunii ”Fita cu Adita”.

Santierul de langa Oradea

Mihai Nesu isi petrece cea mai mare parte din zi, indiferent de vreme pe santierul unde se construieste noul centru de recuperare pentru copii cu dizabilitati. Acesta este un proiect de milioane de euro.

”E foarte important si necesar un astfel de centru pentru copiii cu dizabilitati, ca sa aiba sanse mai mari la terapie si, in plus, fiind in regim caritabil le da posibilitatea parintilor sa vina practic pe termen nelimitat, ceea ce creste sansele copiilor sa se recupereze.

Ne mai lipsesc 1,8-1,9 milioane de euro. Daca reusim sa-i strangem pana in vara, poate de Craciun reusim sa facem inaugurarea complexului. Eu sper ca vom reusi. Oamenii au fost alaturi de noi si pana acum, am incredere ca vom duce la capat acest proiect.

Cea mai simpla metoda de a fi ajutati este prin campania de SMS pe care noi am lansat-o in 1 decembrie 2019. Oricine trimite cuvantul ’Cred’, prin SMS la 8844 se aboneaza si ne doneaza 2 euro lunar. Avem deja 31.500 de abonati care ne ajuta lunar cu aceasta suma”, a spus fostul fotbalist.

Nesu nu a uitat anii petrecuti in Ghencea, nici oamenii care l-au ajutat sa devina fotbalist de echipa nationala.

”Am vorbit cu Gigi Becali in primavara (anul trecut – n.r.). Colegii mei au vrut sa-mi faca o surpriza, sa-mi cumpere o masina noua si cautau sponsori si domnul Becali a platit-o. A fost o surpriza foarte frumoasa si l-am sunat sa-i multumesc.

Si la proiect ne ajuta. Mi-a spus sa-l cautam atunci cand avem nevoie, dar nu-l sunam incontinuu. Eu am avut o relatie foarte buna cu nea Gigi chiar daca ma mai razvrateam. Zicea despre mine ca la bani eu faceam cel mai urat. Dar Gigi Becali este un om cu suflet mare, lupta ca noi toti, omul vechi cu omul nou”, a povestit Mihai Nesu.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.