Meteorologii au facut anuntul! Vremea rea loveste Romania.

Meteorologii au facut anuntul! Vremea se schimba radical, iar in weekend sunt asteptate ploi slabe sau burnita in majoritatea regiunilor. La munte se anunta lapovita si ninsori. In urmatoarele zile, frigul isi va sune cuvantul.

„La altitudini in general de peste 1800 m, trecator, vor fi si precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta, unde la rafala se vor depasi viteze de 55-60 km/h. Temperaturile maxime, anunta meteorologii, se vor incadra intre 11 si 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse intre 3 si 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la inceputul zilei, va fi ceata“, transmite ANM.

Precipitatii in toata tara

Vineri, 11 noiembrie, potrivit meteorologilor, in cea mai mare parte a tarii valorile termice vor fi in scadere fata de intervalul anterior, dar se vor situa usor peste cele normale in cea de a doua decada a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu innorari si temporar ploi in Muntenia, local in Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte si izolat, posibil si in restul teritoriului.

Publicitate

La altitudini in general de peste 1800 metri, trecator, vor fi si precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, iar mai ales pe parcursul zilei vor fi unele intensificari in zona montana inalta si pe suprafete foarte mici si in est si in sud. „Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 9 si 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse intre minus 1 grad in estul Transilvaniei si 11 grade Celsius pe litoral. Mai ales dimineata si noaptea, pe alocuri va fi ceata“, spun meteorologii.

Si in Capitala se face frig. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei. Vantul va sufla in general slab in prima parte a intervalului, apoi moderat, iar la rafala se vor atinge viteze de pana la 30-35 km/h. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 12 grade Celsius, iar cea minima va fi de 8 grade Celsius.

Ceata in zonele joase de relief

Sambata, 12 noiembrie, vom avea ploi slabe sau burnita in regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse intre 0 si 9 grade Celsius, mai scazute in depresiuni. Dimineata si noaptea, pe areale restranse, in zonele joase de relief se va forma ceata.

In Capitala, cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a intervalului, dar probabilitatea de ploaie va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi cuprinsa intre 13 si 15 grade Celsius, iar cea minima se va situa intre 4 si 6 grade Celsius.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.