Meteorologii au schimbat iar prognoza. Cum va fi vremea in mini-vacanta de 1 mai

Elena Mateescu, director ANM, a spus, la Antena 3, cum va fi vremea in mini-vacanta de 1 mai.

„Trebuie sa mentionam in primul rand, informarea meteorologica valabila pana sambata la dimineata, la ora 10:00 informarea ce vizeaza in mod deosebit temperaturile scazute de pe parcursul noptilor care urmeaza, o vreme rece pentru aceasta perioada din an si vorbim de temperaturi care vor cobori pana la -4 – 0°C, mai ales in noaptea de joi spre vineri, deci in aceasta noapte in zonele intracarpatice, in nordul Olteniei si al Munteniei si izolat in rest.

Iar in noaptea de vineri spre sambata, indeosebi in zonele depresionare din centru si nu in ultimul rand si in nord-estul tarii, in Moldova, adica.

Publicitate

Vorbim si de intensificari ale vantului cu viteze de 45-55km/h care cu siguranta vor am ridica senzatia de frig, iar in zona montana inalta rafale de 70-80km/h.

De altfel, urmatoarele 2 zile, asa cum mentionam si la nivelul maximelor, temperaturile vor fi unele mai coborate. Acestea nu vor depasi 15°C, inclusiv in Capitala, o vreme mai rece, cer temporar noros, precipitatii in general izolate, mai ales in zona zonele de deal, de munte, la altitudini mai mari, avand in vedere minimele foarte coborate, este posibil sa mai consemnam precipitatii mixte.

Cum va fi vremea in mini-vacanta de 1 mai

Dar vestile sunt bune, pentru ca de duminica vremea se va incalzi usor, astfel incat sa vorbim, iata, de temperaturi deja pozitive, la nivelul minimelor 3-10 grade iata, pe parcursul noptilor si diminetilor si la nivelul maximelor sa consemnam chiar valori de pana la 22 grade cu o maxima, inclusiv in Capitala, de 20- 21 grade.

Chiar si luni va fi o vreme frumoasa din punctul de vedere al regimului de temperaturi. Vorbim de valori la nivelul maximelor de pana la 23 grade in partea de sud-vest a tarii. Nu in ultimul rand, in Capitala 21 grade este adevarat, pe litoral, valori usor mai coborate, spre 17 grade dar asta nu inseamna ca nu va fi o vreme agreabila din punctul de vedere al regimului de temperaturi.

Posibil averse locale doar in zonele montane si submontane. Marti, dupa ziua de 1 mai, posibil sa atingem valori chiar apropiate de pragul unei zile de vara, pentru ca in partea de vest si sud-vest a tarii anticipam temperaturi la nivelul maximelor de pana la 23-24 grade”, a spus directorul ANM.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.