Meteorologii au facut anuntul. Cum va fi iarna anului 2022-2023.

Cum va fi iarna anului 2022-2023. Vremea rea nu a venit inca in Romania. Potrivit meteorologilor, in tara noastra,  vremea este placuta. Specialistii anunta o iarna blanda pentru Romania, conform Centrului European pentru Prognoze pe Termen Mediu si ale Serviciului Meteorologic al Regatului Unit.

George Garbacea, cercetator stiintific, a dezvaluit cateva aspecte despre iarna 2022-2023. Potrivit expertului, Romania nu va fi afectata prea mult de vremea rea si nici de zapada, asa cum ne-am fi asteptat, mai ales de sarbatori.

Va ninge, totusi in Romania?

Potrivit specialistilor ANM, temperaturile in iarna acesta vor depasi media, fiind mai ridicate decat in mod obisnuit.

Publicitate

„Ne asteptam la un strat mai mic de zapada, in majoritatea tarii, exceptie facand sud-vestul tarii unde ne asteptam la valori normale. Ne asteptam ca temperaturile sa fie peste medie la nivelul intregii tarii, usor mai ridicate, ceea ce favorizeaza formarea de precipitatii sub forma lichida”, a spuse George Garbacea, cercetator stiintific, potrivit Antena 1.

Articolul continuă după reclame

Conform Centrului European de Prognoze, iarna nu va pune stapanire pe Romania asa cum ne-am obisnuit. Ba mai mult, sansele sa avem ninsoare si ger in prima decada sunt extrem de slabe.

Organizatia Mondiala de Meteorologie anunta ca este posibil ca temperaturile din Romania sa fie influentate de fenomenul „La Nina”, care produce temperaturi neobisnuit de scazute ale apei de la suprafata Oceanului Pacific, aspect care produce schimbari bruste in clima din partea de nord a Europei.

„Acest fenomen e relevant, ar putea insemna pentru partea de nord a Europei o iarna mai blanda si cu precipitatii mai multe, iar pentru iernile din tara noastra influentele sunt complexe, pentru ca pot veni si dinspre regiunile nordice dar si dinspre Marea Mediterana mai multe precipitatii”, spune si Florinela Georgescu, directorul ANM.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.