Meteorologii anunta vreme severa. ANM a emis cod galben de ninsori si vijelii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica, doua atentionari Cod galben care vizeaza ninsori insemnate in zona de munte si intensificari ale vantului in estul, sud-estul si sud-vestul tarii dar si in zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 10 aprilie, ora 11:00 – 11 aprilie, ora 9:00, la munte va ninge, local insemnat cantitativ si se va depune strat de zapada. Vantul va avea intensificari cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depasi 90 – 100 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

In sudul si sud-estul tarii vor fi averse in general moderate cantitativ si local se vor depasi 15 – 20 l/mp. In Transilvania si in zona deluroasa a Moldovei trecator vor fi precipitatii mixte.

De asemenea, pana luni seara la ora 21:00, in estul, sud-estul si sud-vestul tarii, local si temporar vantul va avea intensificari, cu viteze de 55…60 km/h, iar luni, in jumatatea de sud a Moldovei, Dobrogea si estul Munteniei, rafalele vor depasi 70 km/h.

Pe parcursul zilei de luni, in zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura, vantul va continua sa sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zapada va fi spulberata.

Judetele marcate cu Cod galben sunt Alba, Arges, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Calarasi, Caras-Severin,
Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Galati, Hunedoara, Harghita, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu,
Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timis, Valcea, Vrancea si Vaslui.

Vreme se va raci accentuat la Bucuresti, in urmatoarele doua zile

Vremea in Bucuresti va fi inchisa si se va raci accentuat in urmatoarele 24 de ore, temporar va ploua si se vor acumula cantitati de apa in jurul a 15 l/mp, potrivit prognozei speciale pentru Capitala publicate duminica.

Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura va scadea treptat de la 10… 11 grade, pana la 3…4 grade in dimineata zilei de luni.

Pana marti dimineata, vremea se va mentine rece pentru a doua decada a lunii aprilie. Temperatura maxima va fi de 14…15 grade, iar cea
minima va fi de 2…3 grade, mai scazuta in zona periferica, pana la 0 grade unde vor fi conditii de bruma.

Ziua cerul va prezenta innorari si vor mai fi posibile ploi slabe, iar seara si noaptea va deveni mai mult senin. Vantul va sufla slab si
moderat.

De altfel, in urmatoarele doua zile vremea va fi deosebit de rece in toata tara. In regiunile intracarpatice, local in Moldova si in zona subcarpatica a Munteniei si Olteniei temperaturile minime vor fi preponderent negative si se va produce bruma.