Medicul Vlad Ciurea a dezvaluit la ce aliment trebuie sa renuntam pentru o buna functionare a creierului.

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit la podcastul lui Maruta, despre secretele creierului. Reputatul neurochirurg a spus ce sa mancam pentru a-l proteja si de ce sa ne ferim.

La ce aliment trebuie sa renuntam pentru o buna functionare a creierului

Medicul neurochirurg recomanda persoanelor trecute de 40 de ani sa reduca consumul de carnati si mici, sau chiar sa le elimine complet din alimentatie.

„Carnatul trebuie scos, carnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, imi pare foarte rau, pana la varsta dumneavoastra (n.r. i se adreseaza lui Catalin Maruta, care are 44 de ani), dupa aceasta varsta, cu masura. De pofta. Nimeni nu spune ca de pofta nu avem voie.

Publicitate

Zaharul este un toxic. Zaharul adevarat, asta super, super rafinat, este toxic. Am incercat si eu cu stevia, nu mi-a placut. Acum am gasit aceste pliculete cu zahar verde. Sau daca fac cafea, pana ma pregatesc, cafeaua se raceste, pentru ca nu ai voie in cafea fierbinte, si pun miere. Mierea este miere„, a spus Vlad Ciurea.

Profesorul atrage atentia si cu privire la apa pe care o consumam.

”Eu pledez pentru apa cat mai alcalina. Cu cat inaintam in varsta, devenim tot mai acizi. Viata, supararile, necazurile, pierderile in familie, mancarea, toate duc la asta. In aciditate se dezvolta acele boli groaznice despre care mi-e jena sa spun numele.

Medical le spunem neoplazii, iar in aciditate se dezvolta toate bolile grave ale creierului, carora noile spunem neurodegenerative. Adica nu mai functioneaza normal. Parkinson, Alzheimer, Toate aceste, si favorizeaza si accidentele vasculare cerebrale. De aceea trebuie sa bei apa cat mai alcalina. Eu beau o apa alcalina”, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.