Medicul Tudor Ciuhodaru a rabufnit: ”Cine plateste pentru efectele secundare? „

Medicul Tudor Ciuhodaru a comentat, la Antena 3, decizia Administratei pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA)de a limita utilizare vaccinului anti-Covid-19 al companiei Johnson&Johnson pentru adulti.

„Au fost foarte multe intrebari de la inceput. FDA s-a sucit de vreo trei ori cand a fost vorba de Johnson&Johnson. O data a zis ca nu exista nicio legatura intre acele cazuri de cheaguri si cu trombocitopenie severa, dupa care au constatat ca cele sase persoane afectate, dintre care un caz mortal, sunt de luat in seama si planuiau sa interzica acest vaccin, iar acum vad ca vin cu o alta abordare.

Agentia Europeana a Medicamentului a autorizat acest vaccin intre 11 martie 2021 si urmau sa vina inca 50 de milioane de doze la nivel european doar in semestrul doi din 2021, desi experienta europeana in acest domeniu nu era confirmata.

Sunt doua intrebari clare: Cine plateste pentru efectele secundare ? Plateste medicul ? Plateste pacientul ? Plateste firma care a pus vaccinul pe piata ? La multe intrebari nu ni s-a raspuns nici astazi, inclusiv de ce sunt aceste contracte secretizate si nu ni se ofera toate informatiile necesare. (…)

Eu am cerut deja Avocatului Poporului sa asigure desecretizarea acestor contracte, inclusiv in ceea ce priveste costurile. De ce s-a blocat atata timp productia de alte tipuri de medicamente? De ce a fost blocata intotdeauna dezvoltarea unor teste serologice performante, vorbesc de anticorpi, care erau utile si extrem de ieftine in comparatie cu alte metode de investigare?”, a declarat Tudor Ciuhodaru pentru sursa citata mai sus.