Medicii sunt ingrijorati. A fost descoperita o noua varianta de coronavirus in Europa.

O noua varianta a coronavirusului, un hibrid de tulpini Delta si Omicron, a fost descoperita. Cercetatorii din Cipru au identificat sambata o noua tulpina a virusului COVID-19 care combina variantele Delta si Omicron. „Deltacron”, cum a fost denumita, are baza genetica a Delta, alaturi de unele dintre mutatiile tulpinii Omicron.

Noua tulpina a fost numita astfel de Leondios Kostrikis, profesor de stiinte biologice la Universitatea din Cipru, scrie Bloomberg.

Noua varianta a fost identificata in 25 de probe prelevate in Cipru, dintre care 11 proveneau de la persoane internate cu noul coronavirus si 14, de la populatia generala.

Frecventa mutatiilor a fost mai mare in randul celor aflati in spital, ceea ce ar putea insemna ca exista o corelatie intre Deltacron si spitalizari, spun oficialii ciprioti.

„Vom vedea in viitor daca tulpina este mai patologica sau mai contagioasa”, a declarat Kostrikis, intr-un interviu pentru Sigma TV.

Cercetatorii au transmis informatiile catre o baza de date internationala.

Acest lucru vine dupa ce Franta a anuntat saptamana trecuta detectarea unei noi variante cunoscute sub numele de IHU. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au confirmat ca IHU nu pare sa fie un motiv de ingrijorare.

Varianta Deltacron apare in timp ce Omicron se raspandeste rapid in toata lumea si duce la o crestere accelerata a numarului de infectari.

In SUA, Omicron a impins spitalizarile COVID catre un nou record. Potrivit Reuters, acum sunt mai multi oameni tratati in unitatile medicale decat in ianuarie anul trecut, cand erau inregistrate peste 132.000 de internari.

Statele Unite au anuntat peste un milion de cazuri in doar 24 de ore la inceputul saptamanii, iar de atunci in fiecare zi au fost peste 700-800.000 de persoane confirmate cu COVID.