Medicii din Germania, uluiti de fiul lui Madalin Ionescu: „Am vazut doar 2 creiere ca ale lui Filip: la Einstein si la Oppenheimer”

Medicii germani, impresionati de fiul cu cerinte speciale al lui Madalin Ionescu. Madalin Ionescu este tatal a trei copii: Stefania si Filip, cei doi copii mari dintr-o casatorie anterioara, si micuta Petra, mezina familiei, rezultatul iubirii dintre el si Cristina Siscanu.

Dupa divortul de fosta partenera, cei doi copii mai mari au ramas sub ingrijirea prezentatorului TV.

Filip, fiul sau in varsta de 19 ani, sufera de hemipareza, nu poate vorbi si se confrunta cu numeroase probleme cognitive care au necesitat interventii specializate.

Desi s-a nascut intr-o stare perfect sanatoasa, un episod de varicela al surioarei sale avea sa-i schimbe destinul la varsta de doar doua luni.

Publicitate

„A facut varicela de la sora lui. El a facut o forma foarte dura de varicela. Tin minte ca nu avea pe limba nici macar un loc liber fara bube.

Acest virus i-a prajit niste circuite neuronale. Centrii vorbirii sunt foarte afectati, de aceea Filip nici nu vorbeste, vorbeste mai mult din gat. Si poate nici limba lui nu are o conformatie foarte ok.

Abia in jurul varstei de 8-9 luni am realizat ca sunt niste probleme, pentru ca inca nu mergea. L-am dus la profesorul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat ca a avut loc un incident de natura virala.

In Romania nu existau vaccinuri, nu se faceau atunci impotriva varicelei.

Daca se facea atunci vaccin, nu mai facea Stefania, asa ca poate soarta lui Filip ar fi fost alta. Mi-a zis ca toata viata vor fi niste probleme.”, a povestit Madalin in cadrul emisiunii „In oglinda” de la Kanal D2.

Medicii germani, uimiti de fiul cu nevoi speciale al lui Madalin Ionescu. Filip, un caz rar de anomalie cerebrala:

„Daca sunteti norocosi, intr-o zi el va fi o minune de om”

Madalin Ionescu nu s-a lasat invins si a cautat in continuare solutii pentru fiul sau, dorindu-si sa ii ofere o viata cat mai apropiata de normalitate. Un medic din Germania avea sa ii dezvaluie un aspect cu adevarat uluitor despre cat de special este fiul sau, in ciuda dificultatilor de a duce o viata obisnuita.

Articolul continuă după reclame

„M-am dus cu el peste tot, inclusiv in Germania.

Nu o sa uit niciodata ce mi-a spus sefa clinicii de acolo: „Am vazut doar doua creiere ca ale lui Filip: la Einstein si la Oppenheimer. Daca aveti noroc, el intr-o zi va fi o minune de om si se va trezi peste noapte din aceasta stare. Dar oricum va trebui sa munciti tot timpul pentru el. Sfatul meu e sa va mutati din Romania, pentru ca in tara noastra nu sunt conditii necesare pentru ca un copil cu dizabilitati precum cele din spectrul lui sa-si revina.

El nu este autist, desi are elemente specifice autismului”, a mai declarat Madalin Ionescu.

Madalin Ionescu: „Are o imaginatie incredibila! A ajuns sa descarce programe de pe internet inainte sa stie sa citeasca”

Madalin Ionescu are acum o familie fericita alaturi de Cristina Siscanu, care a fost ca o mama pentru Filip de-a lungul anilor.

Prezentatorul TV nu a ezitat niciodata sa vorbeasca despre conditia fiului sau, apreciind fiecare moment petrecut alaturi de el, precum si fiecare progres si realizare a sa.

In ciuda afectiunii sale, Filip este un tanar creativ, care s-a dezvoltat in alte moduri pentru a compensa deficientele sale de limbaj si cele cognitive.

„In Romania nu era, nici medicii nu erau suficient de informati. Acum, fizic vorbind, el are inca foarte multe din abilitatile unui om normal. Dar mi-e foarte greu sa-mi imaginez ca va fi integrat. Este extrem de creativ!

Are o imaginatie incredibila! Deseneaza inimaginabil, fotografiaza, scrie, a ajuns sa descarce programe de pe internet inainte sa stie sa citeasca. Are o memorie vizuala excelenta. Neputand sa vorbeasca, a trebuit sa-si dezvolte alte abilitati. Eu imi doresc asta, dar la modul realist spus, e greu de crezut, pentru ca exact centrii vorbirii sunt afectati, are limba pe jumatate paralizata”, declara Madalin Ionescu acum ceva timp.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.