Medic roman: „Cifrele despre eficacitatea vaccinurilor anti-COVID pe tulpina Omicron au iesit, si nu arata bine deloc”

Medicul Gabriel Diaconu a scris, intr-o postare pe retelele de socializare, despre eficacitatea vaccinurilor existente impotriva variantei Omicron.

„Haos. Cifrele despre eficacitatea vaccinurilor anti-COVID pe tulpina Omicron au iesit, si nu arata bine deloc.

Simplu spus, doar cei cu schema completa (2 doze + booster) sunt intrucatva protejati. Ceilalti nu.

Publicitate

Combinatia vaccin + imunizare prin boala inca e in studiu.

Pe de alta parte, raman mai multe necunoscute. In primul rand daca Omicron e mai putin letal in comparatie cu variantele anterioare. Deocamdata cresterea ratelor de infectie nu e urmata de o crestere proportionala a cazurilor grave si fatalitatii per caz.

De asemenea, cand un virus e atat de contagios precum Omicron, valurile sunt rapide, inalte si de mai scurta durata.

Marile companii producatoare de vaccin vor lansa pe piata o a doua generatie de seruri anti-COVID cel mai devreme in Martie, 2022. Pentru cei care sunt vaccinati pana in toamna lui 2021, acest interval e suficient sa ofere oarecare confort.

Articolul continuă după reclame

De departe vestea cea mai ciudata a ultimelor zile este particularitatea unui “geaman” al Omicron, al carui profil genetic il face greu/ deloc detectabil pe platformele actuale RT-PCR. Si aici e nevoie de un upgrade de tehnologie.

Vestea buna, pe frontul razboaielor dezinformarii, e ca oamenii si-au consumat toata munitia. Cu toate eforturile si investitia in ferme de trolli, in camere-ecou pe retelele sociale, dar si proteste de strada si “petrecerile de infectare COVID”, se intrezareste speranta ca, impreuna, am reusit sa insularizam acest fenomen. Audienta lor a devenit previzibila, si numara un procent de 10-15% din populatie.

Majoritatea de 85-90%, in schimb, asteapta coerenta si politici sanitare sensibile la o situatie care ramane, din pacate, foarte volatila”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.