Marcel Ciolacu, anunt important despre tichetele de masa.

Marcel Ciolacu a organizat o conferinta de presa in cadrul careia au fost aduse in atentie o serie de masuri importante care vor avea un impact semnificativ asupra cetatenilor romani. Printre acestea se numara majorarea valorii bonurilor de masa si acordarea unui sprijin crescut pentru persoanele care sufera de boli grave.

Marcel Ciolacu, anunt important

Incepand cu data de 1 august, valoarea bonurilor de masa va creste de la 30 la 35 de lei lunar. In plus, aceasta crestere nu se va opri aici, deoarece incepand cu 1 ianuarie 2024, suma va ajunge la 40 de lei pe luna.

Aceasta decizie a fost justificata de inflatia inregistrata in acest an si are ca scop asigurarea unei mai bune sustineri pentru angajati in ceea ce priveste cheltuielile efectuate pentru asigurarea unei mese pentru salariati.

Publicitate

„Crestem valoarea bonurilor de masa, o masura anuntata deja din prima saptamana de guvernare ca prioritate. Incepand cu 1 august, majoram suma de la 30 la 35 de lei, iar din 1 ianuarie 2024 vom ajunge la 40 de lei lunar. Este un gest firesc”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Totusi, una dintre cele mai importante vesti din discursul premierului a fost legata de sprijinul acordat persoanelor care sufera de boli grave, in special bolnavilor de cancer.

Bolnavii de cancer vor fi inclusi in noile programe de tratament

Marcel Ciolacu a subliniat ca toti bolnavii de cancer vor fi inclusi in noile programe de tratament, astfel incat sa beneficieze de ingrijirea necesara in lupta lor impotriva acestei maladii.

Ulterior, liderul PSD a vorbit despre investitiile planificate in sistemul de sanatate. Dotarea cabinetelor medicilor de familie cu aparatura de ultima generatie, echiparea sectiilor ATI pentru nou-nascuti si utilizarea unitatilor mobile pentru bolnavii de cancer sunt doar cateva dintre prioritatile stabilite. Acest plan ambitios de imbunatatire a sistemului medical va fi sustinut prin intermediul PNRR (Planul National de Redresare si Rezilienta).

In incheiere, Marcel Ciolacu a discutat si despre posibile investitii in transportul feroviar. Guvernul are in vedere imbunatatirea vitezei comerciale si cresterea sigurantei pe caile ferate, o miscare considerata necesara pentru a spori eficienta si siguranta transportului.

„Este o premiera. Avem un plan pe termen scurt si mediu (…) Este necesar sa crestem viteza comerciala, sa marim siguranta pe caile ferate”, a afirmat premierul Ciolacu.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.